Sievišķīgā šķēpmetēja, kura glezno un startē ar čupčiku. Madara Palameika

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes, AFP/Scanpix

Šoreiz raidījuma "Femme Fatale" epizodē vieglatlēte un šķēpa metēja Madara Palameika. Vieglatlēte piedalījusies vairākos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Madaras augstvērtīgākais rezultāts bija 2016. gadā IAAF "Dimanta Līgas" nobeiguma posmā Briselē, kad Madara šķēpu raidīja 66,18 metrus. Latviju pārstāvējusi divās vasaras olimpiskajās spēlēs, 2012. gadā Londonā šķēpmešanā izcīnot 8. vietu, bet 2016. gadā Riodežaneiro - 10. vietu.

“Man ir ļoti svarīga sajūta būt sev, būt prezentablai. Atceros, kad matos liku ziedus, pinu bizes un krāsoju nagus – tas bija aizraujoši man pašai, jo tas ir ļoti burvīgi, ka mēs tiekam atpazītas ne tikai dēļ panākumiem sportā, bet arī kā personības, kā sievišķīgas būtnes. Tas, manuprāt, sportā ir ļoti atsvaidzinoši,” par sievišķību spriež Madara.

Pirms starta Madara sevi cenšas iedvesmot un iepriecināt, sievišķība viņai asociējas ar konkrētu uzvedību un koptu tēlu. Sevī ir jāieguldās: “Man ir tendence ļoti bieži startēt ar čupčiku. Un dažreiz man rezultāts neizdodas ar zirgasti vai bizi. Es sacensību gaitā esmu matus pat pārtaisījusi.”

“Kad mācījos skolā, es teicu, ka strādāšu bankā, tas likās tā eleganti. Šķita, ka kostīms ir pievilcīgs un sievišķīgs. Mani ļoti bieži cilvēki jau bērnībā lika sportistes rāmī, bet man nepatika, ka es varu būt jau tik ļoti izprotama. Es ļoti mīlu atklātību, bet cilvēkiem, kas mani nepazīst, es labprāt esmu noslēpums,” par karjeras izvēli bilst sportiste.

Madara Palameika ir kopā ar gambiešu izcelsmes Norvēģijas vieglatlētu Džaisumu Saidi Ndure, kas ir neatsverams atbalsts arī sportistes ikdienā: “Man ir svarīgi, ka viņš mani ne tikai uzklausa, bet arī papildina un dod padomu, dažreiz atver acis uz kaut ko jaunu, jo viņš ir ļoti zinošs. Un es saprotu, ka tā ir ļoti liela vērtība, ka man blakus ir manas profesijas pārstāvis.”

Arī ģimene Madarai ir ļoti sportiska. Madaras treneris ir viņas tēvs Gints Palameiks, Latvijas Šķēpmešanas kluba prezidents: “Viņš man ir kategoriski iemācījis, ka pie viņa iet prasīt mierinājumu nemaz nevajag. Viņš ļoti profesionāli pieiet savam amatam. Agrā jaunībā es pārdzīvoju, ka tētis man biežāk bija treneris, ne tētis, bet tagad saprotu, ka ar pārdzīvojumiem es labāk tieku galā pati.”

Femme Fatale - katrai mums ir unikāla personība, savs spēks, dzīves izaicinājumi un SAVS STĀSTS. Mēs visas esam īpašas! Raidījuma mērķis ir iedvesmot sievietes rūpēties par sevi, iedvesmojoties no sabiedrībā zināmu sieviešu noslēpumiem, atziņām un pārdomām par dzīves pagriezieniem.

Pilno interviju skaties TE. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu