Kāpēc Saeimas kafejnīcā deputāti drīkst pusdienot zālē? (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no Bez Tabu video

Raidījuma “Bez Tabu” komanda apmeklē Saeimas ēdnīcu, kur joprojām drīkst pusdienot tāpat kā līdz šim. Kaut deputātiem iesaka ņemt ēdienu līdzi ņemšanai, maltīti var notiesāt turpat ēdamzālē.

Raidījums filmēšanas komanda parlamenta ēkā viesojas pēc skatītājas Initas vēstules, kura vēlējās noskaidrot, vai arī Saeimas kafejnīcā ēdiens tiek izsniegts tikai līdzi ņemšanai.

Inita, interesējas par Saeimas kafejnīcu: “Facebook” izskanēja interesants jautājums par Saeimas ēdnīcu/kafejnīcu. Interesanti būtu uzzināt, vai Saeimas deputāti ēd uz vietas, vai viņiem, tāpat kā visiem, izdala kastītes, un tad tie sēž pa visiem pakšiem un maltīti notiesā?

Dienā, kad “Bez Tabu” viesojas ēdnīcā, tajā ir pamatīgs klusums un rinda nav jāstāv. Žurnālisti izvēlas divus saldos ēdienus, ko nobauda turpat ēdamzālē. Bez filmēšanas komandas zālē ir vēl kāds kungs. Pēc mirkļa ierodas arī kāda kundze. Arī viņa ietur maltīti turpat zālē. Pusdienās ieradies arī Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs, kurš arī izvēlas ēdienreizi ieturēt turpat kafejnīcas telpās.

Andrejs Klementjevs, Saeimas deputāts: "Tā nav biznesa pasargāšana, tas ir mēģinājums minimizēt darbinieku kontaktus ar to, kas notiek Vecrīgā. Pavasarī kafejnīca bija slēgta, redzējām, ka deputāti dodas uz veikaliem, benzīntankiem, tas bija daudz riskantāk, ka infekcijas perēklis var pāriet uz Saeimu. Varētu uzskatīt, ka šī šobrīd ir drošākā vieta Vecrīgā."

Klementjevs norāda, ka parlamenta Prezidijs pieņēmis lēmumu pašreiz ļaut kafejnīcas apmeklētājiem izvēlēties – ņemt maltīti līdzi ņemšanai vai apēst to ēdamzālē.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šnēders norāda, ka, ņemot vērā, ka Saeimas ēdnīcā var iekļūt tikai šaurs cilvēku loks, drīkst pusdienot arī kafejnīcas telpās. ”Runa ir par izglītības iestādēm, arī darbavietām, kur nenāk cilvēki no malas, ēdnīca paredzēta tikai darbiniekiem. Līdz ar to plūsmas nepārklājas ar citiem cilvēkiem, kā tas ir parastā kafejnīcā,” norāda Šnēders.

Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis norāda, ka līdzi ņemšanas koncepts visbiežāk ir pateicīgs ātrās ēdināšanas iestādēm, bet ne restorāniem.

Jānis Jenzis, Restorānu biedrības prezidents: "Ēdinātājiem apgrozījums ir samazinājies par 80-90 procentiem. Protams, ka ir koncepti, kas pieļauj līdzi ņemšanas elementu, bet ēdiens, ko pavāru komanda gatavo baudīšanai uz vietas, tas, protams, ka kastītē vairs nav tas."

Vairāki restorāni jau paziņojuši par darbības pārtraukšanu, daži no tiem uz mūžīgiem laikiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu