Baidens izvēlējies nākamo finanšu ministru (2)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta amatā ievēlētais Džo Baidens ceturtdien pavēstīja, ka ir izlēmis par kandidātu, ko nominēs finanšu ministra amatam.

Baidens sacīja, ka par savu lēmumu paziņos tieši pirms vai uzreiz pēc Pateicības dienas, kas ASV šogad tiek svinēta 26.novembrī.

"Jūs redzēsiet, tas ir kāds, kas, kā es uzskatu, būs pieņemams visiem Demokrātiskās partijas pārstāvjiem progresīvo un mēreno koalīcijā," sacīja Baidens.

Šobrīd par vadošajām kandidātēm tiek uzskatītas bijusī Federālo rezervju sistēmas priekšsēdētāja Džaneta Jelena un Federālo rezervju sistēmas valdes locekle Laela Breinarde.

Ja ministra amatā tiks apstiprināta viena no viņām, tā būs pirmā reize, kad Finanšu ministrijas vadītāja amatā būs nonākusi sieviete.

Iesējamo kandidātu vidū minēti arī bijušais Federālo rezervju sistēmas vicepriekšsēdētājs Rodžers Fergusons un Atlantas Federālo rezervju bankas prezidents Rafels Bostiks.

Ja amatam tiks izraudzīts kāds no viņiem, tā savukārt būs pirmā reize, kad ASV būs melnādains finanšu ministrs.

Bostiks arī ir pirmais reģionālās federālās bankas vadītājs, kas ir gejs un neslēpj savu orientāciju.

Medijos iepriekš izskanējuši minējumi, ka finanšu ministra postenis varētu interesēt arī senatorei Elizabetei Vorenai.

Telekanāls CNN ceturtdien vēstīja, ka Baidens jaunnedēļ varētu nosaukt jaunā valsts sekretāra, kā arī vēl viena ministra vārdu.

Tas varētu notikt jau pirmdien vai otrdien, sacīja CNN avots.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu