Tramps distancējas no juristes, kura izteica nepierādītas apsūdzības par krāpšanos vēlēšanās (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņa svētdien distancējās no advokātes Sidnijas Pauelas, kura, neuzrādot nekādus pierādījumus, apgalvoja, ka elektroniskās balsošanas sistēma esot mainījusi miljoniem balsu par labu Trampa sāncensim Džo Baidenam.

"Sidnija Pauela ar jurisprudenci nodarbojas pati pēc savas iniciatīvas," svētdien publicētā paziņojumā norādīja Trampa kampaņas juristi Rūdijs Džuliāni un Dženna Ellisa. "Viņa nav Trampa juridiskās komandas locekle."

Paziņojums tika publicēts dienu pēc tam, kad federālā tiesa noraidīja Trampa kampaņas tiesvedību, kuras  mērķis bija nepieļaut ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu sertificēšanu Pensilvānijā, kur uzvarēja Baidens, vēsta aģentūra "Reuters".

Pauela nākusi klajā ar vēl vairākiem citiem skaļiem apgalvojumiem, nesniedzot tiem pierādījumus. Viņa apgalvoja, ka vēlēšanās Džordžijas štatā esot notikusi krāpšanās "bibliskā" apmērā. "Džordžija droši vien būs pirmais štats, ko es "izspridzināšu"," sacīja Pauela, apsūdzot republikāņu gubernatoru Braienu Kempu sazvērestībā pret Trampu.

Pauela ir konservatīvā aktīviste un bijusī federālā prokurore. 

Gan demokrāti, gan daļa republikāņu apsūdzējuši Trampu mēģinājumos graut iedzīvotāju uzticēšanos ASV vēlēšanu sistēmai un Baidena uzvarai, izplatot nepatiesu informāciju par liela apmēra krāpšanos vēlēšanās.

Tramps privāti esot paudis bažas, ka Pauelas apgalvojumi esot pārāk dīvaini un novērš uzmanību no citiem juridiskajiem argumentiem, aģentūrai "Reuters" atklājis pietuvināts informācijas avots.

Vēl 14. novembrī Tramps sociālajā tīklā "Twitter" raksturoja Pauelu kā vienu no viņa "brīnišķīgajiem advokātiem un pārstāvjiem".

Telekanāla "Fox News" konservatīvais politiskais komentētājs Takers Karlsons ceturtdien kritizēja Pauelu par to, ka viņas apgalvojumiem neesot pierādījumu. "Viņa neparādīja, ka programmatūra nelikumīgi mainījusi kaut vienu balsi. Kaut vienu vienīgu," viņš teica.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu