Iemesli, kādēļ publisko tualešu durvis nekad nesasniedz grīdu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Marcel Derweduwen

Ikkatram kaut reizi ir bijusi vajadzība apmeklēt sabiedrisko tualeti, kur ir izvietotas speciālas tualešu kabīnes. Teju gandrīz visās iestādēs publiskajās tualetēs ir ievērots viens neparasts interjera elements – kabīņu durvis atrodas vismaz desmit centimetrus virs grīdas.

Šī dizaina nianse nav izvēlēta nejauši. Lūk, iemesli, kādēļ publiskajās tualetēs gandrīz nekad nebūs kabīņu durvis, kas sasniegs grīdas līmeni.

Drošība

Pateicoties lielajai spraugai starp grīdu un durvīm, citi sabiedriskās tualetes apmeklētāji var pamanīt, vai kādam kabīnē nav nepieciešama medicīniskā palīdzība, vai cilvēks šajā kabīnē nododas aizliegtu vielu lietošanai.

Tīrīšana

Vēl viens loģisks un ļoti svarīgs iemesls ir tīrīšanas vienkāršošana. Ja durvis stieptos līdz zemei, apkopējam būtu tās jāvirina, un tas aizņemtu lieku laiku. Ne velti dažkārt ir sprauga ne tikai starp durvīm un grīdu, bet arī starp blakus kabīņu sienām.

Ventilācija

Reti kurš, labu domādams, aiz sevis atstās publiskās tualetes durvis pusvirus, lai kabīne izvēdinātos. Lai nodrošinātu ventilāciju, tualetes kabīnes aizsedz tikai paneļi un tās nav pilnībā izolētas no kopējās telpas.

Apmeklētāju ērtības

Spraugas starp grīdu un tualetes kabīnes paneli noder arī gara auguma cilvēkiem, kam mazās kabīnes būtu par šauru: ja kabīne būtu pilnībā izolēta, gariem cilvēkiem tajā būtu maz vietas kājām. Vēl viena publisko tualešu nianse ir apmeklētāju skubināšana pārāk neaizkavēties uz poda un pēc iespējas ātrāk to atbrīvot. Atstatums starp grīdu un kabīnes durvīm rada neērtu sajūtu, tādēļ pastāv krietni mazāka iespēja, ka kāds vēlēsies pasēdēt ilgāk un palasīt avīzi.  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu