Tihanovska uzaicināta uz Baidena inaugurāciju (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Svetlana Tihanovska
Svetlana Tihanovska Foto: Ekrānuzņēmums no video

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska ir uzaicināta uz jaunievēlētā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremoniju, to viņa pavēstījusi intervijā "Belsat".

„Mums ir plānota tikšanās ar Džo Baidenu, mums jau ir ielūgums uz šādu tikšanos”, intervijā norāda Svetlana Tihanovska.

No ASV Baltā nama nekādu oficiālu paziņojumu šajā sakarā vēl nav bijis, jo tur, kā zināms, pagaidām vēl darbojas līdzšinējā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija.

Pats Džo Baidens jau iepriekš paziņojis, ka varas nodošanas procedūra jau ir sākusies, savukārt Donalds Tramps nedēļas nogalē ļāva noprast, ka respektēs 14.decembrī gaidāmo elektoru balsojumu un pametīs ASV prezidenta posteni, ja tajā būs ievēlēts Džo Baidens. Savu zaudējumu vēlēšanās viņš gan joprojām neatzīst.

Intervijā „Belsat” Svetlana Tihanovska arī atzīst, ka pašlaik Viļņā jau ir izveidots universālās jurisdikcijas koordinācijas centrs, kura ietvaros tiks uzsāktas izmeklēšanas par noziegumiem, kurus Baltkrievijas teritorijā pastrādājuši tā saukto „tiesībaizsargājošo iestāžu” darbinieki un kas pašā Baltkrievijā netiek izmeklēti.  

Daudzi no Lukašenko režīma represijās cietušajiem baltkrieviem, pēc viņas teiktā, pašlaik uzturas rehabilitācijā Čehijā. Baltkrievijas opozīcijas līdere arī aicina ANO nosūtīt monitoringa grupu uz Baltkrieviju, taču vienlaikus viņa atzīst, ka centieni īstenot šo ideju pagaidām tiekot bloķēti.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu