Zemei garām palidojis noslēpumains objekts (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats uz Zemi no Starptautiskās kosmosa stacijas.
Skats uz Zemi no Starptautiskās kosmosa stacijas. Foto: Unsplash

Zemei garām 1. decembrī palidojis kāds objekts. Zinātniekiem pagaidām vēl nav īsti skaidrs, kas tas bija.

1. decembrī vien 50 tūkstošu kilometru attālumā no Zemes garām palidojis objekts, ko astronomi nodēvējuši par “2020 SO”.

Ziņu izdevumam “Newsweek” pētnieki stāsta, ka objekts mūsu planētai garām palidojis ārkārtīgi tuvu, proti, tuvākajā punktā tas atradās 13% no vidējā attāluma starp Zemi un Mēnesi.

Aplēsts, ka objekts ir 4,5 līdz 10 metru diametrā liels, un tas tika atklāts 2020. gada 17. septembrī. Atklājums tika apstiprināts divas dienas vēlāk ar citu teleskopu.

Sākotnējie novērojumi liecināja, ka objekts ir asteroīds, tomēr drīz vien zinātniekiem radās aizdomas, ka “2020 SO” nav parasts asteroīds.

“Mēs neesam pārliecināti, ka tas ir asteroīds, proti, dabisks ķermenis,” teica astronoms Džanluka Masi.

Pētnieks Pols Čodass izvirzīja teoriju, ka šis objekts nav asteroīds, bet gan raķetes daļa no NASA “Surveyor 2” Mēness misijas 1966. gadā. To viņš secināja, kad, izmantojot datormodeli, simulēja tā trajektoriju pagātnē.

Čodass atklāja, ka objekts pēdējo dažu desmitu gadu laikā jau vairākas reizes ir palidojis relatīvi tuvu garām Zemei. To skaitā ir arī brīdis, kad objekts patiesībā varētu būt atstājis Zemi.

Objekta nelielais relatīvais ātrums un orbīta arī varētu liecināt par labu argumentam, ka tā izcelsme nav dabiska.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu