Vairums iedzīvotāju uzskata, ka manikīra un pedikīra speciālistiem jāatļauj strādāt (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Vairums jeb 76% iedzīvotāju uzskata, ka manikīra un pedikīra speciālistiem ārkārtējā situācijā jāatļauj strādāt, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati.

No aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem, kas uzskata, ka skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, manikīra un pedikīra speciālistiem, būtu jāatļauj strādāt ārkārtējās situācijas laikā, 35% uzskata – noteikti jā, bet 41% – drīzāk jā.

Tikmēr 17% iedzīvotāju neuzskata, ka manikīra un pedikīra speciālistiem ārkārtējā situācijā jāatļauj strādāt, to skaitā 11% uzskata – drīzāk nē, bet 6% uzskata, ka šiem speciālistiem noteikti nav jāatļauj strādāt ārkārtējā situācijā.

Savukārt 7% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

*“Kantar” pētījumu veica, ar interneta starpniecību aptaujājot 800 iedzīvotājus visā Latvijā vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Jau ziņots, ka diskusijās par papildu Covid-19 ierobežojumiem politiķiem būs jāvienojas, vai esošajā situācijā tiktu ļauts strādāt gan frizieriem, gan manikīra meistariem, vai arī būs liegts to darīt abiem minēto profesiju pārstāvjiem.  Patlaban savus pakalpojumus var sniegt tikai frizieri.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) izteicies, ka viņš atbalstītu atļauju strādāt abu profesiju pārstāvjiem, jo līdz šim manikīra speciālistus nejauši sanācis iedzīt pagrīdē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu