LRA aicina Kariņu Covid-19 krīzē mainīt "sliktos ministrus"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) mainīt slikti strādājošos ministrus vai pašam uzņemties atbildību par Covid-19 krīzes laikā svarīgākajām nozarēm, informēja LRA līderis Edvards Smiltēns.

LRA ieskatā Kariņš savā svētdienas uzrunā Latvijas Televīzijā esot atzinis "kļūdas, nekonsekvenci un pretrunas", ko valdība pieļāvusi Covid-19 pandēmijas apkarošanas procesā.

"Taču šajā laikā kļūdas maksā ļoti dārgi. Par tām tiek maksāts ar cilvēku labklājības un veselības cenu, diemžēl arī ar dzīvības cenu. Par kļūdainiem lēmumiem ir jānes atbildība. Tos ir pieņēmušas konkrētas amatpersonas. Katrai kļūdai ir vārds un uzvārds," paziņojumā norāda ārpus parlamenta esošās LRA pārstāvji.

Smiltēns pauž, ka, ja valdības turpmākais darbs, mēģinot ierobežot vīrusa izplatību un ieviešot ekonomiska atbalsta mehānismus, būs tikpat haotisks un neefektīvs, kā līdz šim, cena, ko sabiedrība būs spiesta par to samaksāt, aizvien pieaugs.

LRA aicina Kariņu demonstrēt šajā laikā tik nepieciešamās līdera prasmes un rīkoties atbildīgi, pārraujot valdības neizlēmīguma un neprasmes ķēdi, uzsvērts partijas paziņojumā.

"Ministru prezidentam ir jāizmanto savas pilnvaras un jāaizvieto slikti strādājošie valdības ministri ar sarežģītajam laikam atbilstošiem. Vai arī pašam jāuzņemas atbildība par valstij krīzes laikā izšķirošajām nozarēm," par LRA pozīciju pavēstīja politiskā spēka līderis.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosinājis virkni būtisku izmaiņu patlaban noteiktajos pasākumos Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) valdības vadītājs arī atzina, ka vairāki valdības noteikumi Covid-19 ierobežošanai nebija veidoti pareizi, solot tos pārveidot, kā arī domāt par papildu atbalsta mehānismiem.

Premjers Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju rosinās pagarināt līdz 11.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu