"Pasākuma rīkotāji" Vecrīgā vaino pašus klientus, jo viņi sākuši pulcēties apkārt bāriem (3)

"Četri bāri Vecrīgas ielās"
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Piektdien, 27. novembrī, pulksten 19.43 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu bāru Torņa ielā, kur tiekot ignorēti valstī noteiktie ierobežojumi. Izsaucēja sniegtā informācija nodota tuvākās autopatruļas darbiniekiem, kuri, apskatot norādīto teritoriju, pārkāpumus nekonstatēja.

Tomēr aptuveni pēc stundas, pulksten 20.31, RPP pilsētas videonovērošanas centra darbinieki ievēroja, ka cilvēki sāk pulcēties turpat netālu – Jaunielā, pie kāda cita Vecrīgas bāra. Informācija nodota tuvākajai ekipāžai, lai noskaidro pulcēšanās iemeslu.

Likumsargi, ierodoties Jaunielā, caur operatīvā transportlīdzekļa skaļruņiem deva rīkojumu cilvēkiem nekavējoties izklīst. Apskatot bāru, pamanīts, ka uz tā terases tiek tirgots alkohols, ko cilvēki patērē turpat uz ielas. 

Pārbaudes laikā izskaidrots, ka bārs ar šādām darbībām piespiež visus viņu klientus automātiski kļūt par pārkāpējiem, jo alkohola lietošana publiskā vietā ir aizliegta. Turklāt grādīgos dzērienus atļauts tirgot tikai ar pašvaldību saskaņotās vietās. Veikta pilna bāra pārbaude.

Foto: Ekrānuzņēmums

Lai arī alkohola tirdzniecība bārā tika pārtraukta, tomēr cilvēki vēl aizvien turpināja izklaides vietas apkārtnē pulcēties.

Daudzi no viņiem turpat uz ielas arī atstāja izlietotu papīra taru. RPP darbinieki personīgi piegāja pie vairākiem bariņiem, aicinot cilvēkiem izklīst.

Foto: Ekrānuzņēmums

Daži no viņiem, uzzinot, ka alkohols vairs netiks tirgots, uzreiz devās prom, bet citi vēl brīdi uzkavējās, tomēr arī viņi pēc brīža devās prom.

Jāpiebilst, ka drīz pēc tam atklājās, ka četri Vecrīgas bāri ir apvienojušies un rīko “ēdienu un dzērienu tūri” pa Vecrīgu. Pēc bāra pārbaudes policistu palīdzība notikuma vietā vairs nebija nepieciešama.

Līdzīga situācija atkārtojās nedaudz vēlāk, pulksten 21.50, RPP pilsētas videonovērošanas centrs pulcēšanos piefiksēja Torņa ielā. Uz pulcēšanās vietu nosūtīta tuvākā RPP autopatruļa. Tās darbinieki veica arī Torņa ielas bāra pilnu pārbaudi. Tās laikā piefiksēts, ka, līdzīgi kā iepriekšējā gadījumā, barā terasē tiek tirgots alkohols, kā arī uz tās ir uzklāts galds ar ēdienu. Klienti, atnākot uz terasi, ēdienu apēd uz vietas, nevis paņem pārtiku līdzi. Policisti atgādināja, ka šobrīd ēdienu atļauts izsniegt tikai līdzņemšanai. Arī šajā gadījumā alkohola tirgošana tika pārtraukta un cilvēki izkliedēti.

Policija norāda, ka pārrunu laikā šā “pasākuma rīkotāji” vainoja pašus klientus, jo viņi sākuši pulcēties apkārt bāriem, lai gan paši bija radījuši visus priekšnosacījumus, lai valstī noteiktie ierobežojumi netiktu ievēroti.

Notikumu vietās administratīvie procesi nav sākti, tomēr lietas materiāli tika apkopoti un nodoti Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes administratīvajai grupai izvērtēšanai, kā arī procesa ietvaros bāriem izsniegto atļauju pieprasīšanai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu