Kas aktuāls jaunās sezonas somiņu modē? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lai gan silts laiks mūs šogad ir lutinājis īpaši ilgi, tomēr, aiz loga paliekot vēsākam, no skapja jāvelk ārā ne tikai mēteļi un zābaki, bet jādodas arī uz veikalu pēc sezonai atbilstošām somām. Arī somām ir savas sezonas un laiki, kad tās vislabāk nēsāt vai tieši pretēji – nolikt ziemas guļā. 

Stila konsultanti ir sagatavojuši piecus aktuālos somu trendus, ko šosezon izvēloties, būs trāpīts desmitniekā.

Nereti katrai sievietei ir sava mīļākā soma, ko viņa labprāt nēsātu jebkurā gadalaikā, tomēr jāatceras, ka soma ir apģērba papildinājums, kas piedalās vizuālā koptēla veidošanā.

Ja izvēlamies vilkt zābakus, vilnas džemperi, džinsa bikses un virsjaku, visticamāk, tā soma, kura vasarā tika pieskaņota kleitai un vieglām kurpēm, nebūs pareizā izvēle.

“Brīdī, kad atmetam savu mūžīgo uzticību vienai somai un dodamies uz veikalu pēc jaunas, mēs ieraugām, ka mūsu lojalitāte ir bijusi veltīga, jo vadošie modes zīmoli mūsu acīm ir sarūpējuši dažādus kārumus, kuriem nespēsim turēties pretī gan materiālu, gan tekstūru, gan dizainu ziņā,“ norāda VAN GRAAF veikala vadītāja Agnese Masaļska.

Foto: Reuters/ScanPix

1. Strukturēti rokturi

Reizēm var šķist, ka crossbody tipa somas vai somas ar plecu lencēm jau ir novecojušas. Šīs rudens/ziemas trendi ir gatavi piedāvāt mums glābiņu – strukturētos rokturus, kas ir daļa no pašas somas. Ar labi apstrādātiem izgriezumiem somas augšpusē, kas paredzēti somas nēsātājas rokai, mēs ne vien izskatīsimies pārliecinoši un aizraujoši, bet arī piesaistīsim skatienus.

Foto: Reuters/ScanPix

2. Siltums arī pašai somai

Ja rudens un ziema ir tie periodi, kad mūsu rokas sniedzas pēc tādiem apģērba gabaliem, kas nepārprotami par sevi signalizē: “Ārā ir auksti – man vajag siltumu un komfortu!”, tad kādēļ gan mums neizvēlēties arī somas, kas atgādina par to, ka ir nepieciešams sasildīties? Šādam nolūkam izcils risinājums būs vilnas apdare ap somas korpusu vai pati soma, kas apvilkta ar mākslīgo kažokādu.

Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/EPA/LETA

3. Puķes

Iespējams, kāds šobrīd neizpratnē domā par to, ka rudenī un ziemā puķes ārā vairs nezied. Taču tas nenozīmē, ka mums par tām būtu jāaizmirst savā garderobē. Tieši pretēji – dienās, kad vēlamies akcentēt savu sievišķību un smalkumu, izvēlamies tādas somas, kas rotātas ar kādu lielizmēra ziedu tādā pašā krāsā un no tāda materiāla, kāda ir soma. 

Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/EPA/LETA

4. Biezas ķēdes

Taču ja neiet pie sirds ziedu raksti vai ja liekas, ka ne vienmēr tie ir vajadzīgi, savu sievišķību var akcentēt arī ar kontrasta palīdzību. Ja izvēlamies smalku somu, uz kuras būs bieza ķēde, varam būt pārliecinātas, ka šāds izteikts metāla piesitiens pašai liek izskatīties smalkākai. Taču tas nepārprotami piešķir raksturu un atgādina citiem, ka neesam ar pliku roku ņemamas. Ja gribam šo modes kliedzienu ieviest savā koptēlā, taču neesam gatavas tik lielam iznācienam, atceramies, ka labs risinājums, lai panāktu visu iepriekšminēto, ir arī tievākas ķēdes, piemēram, baltā krāsā.

Foto: Uldis Vilks
Foto: publicitātes foto

5. Dažādas ģeometrijas

Reizēm šķiet, ka modes pasaule nu vairs ne ar ko nespēj mūs pārsteigt. Bet tad mēs ieraugām trijstūrus, četrstūrus, piecstūrus, sešstūrus, kubus, apļus, ovālus, cilindrus un tā tālāk. Jā, tās visas ir somas! Piešķirot formai konkrētu dizainu, tās izskatās vēl krāsaināk un dažādāk. Ja kāda vēl nav sākusi domāt “ārpus kastes”, tad pēdējais laiks sākt, un, paveroties apkārt, ieraudzīsi – somas jau to dara!

Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/EPA/LETA
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu