Laikraksts: Tuvākajā laikā darbu lidsabiedrībā "Lufthansa" varētu zaudēt ap 30 000 cilvēku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Līdz šī gada beigām Vācijas aviokompānija “Lufthansa” samazinās savu ārvalstu darbinieku skaitu par 20 tūkstošiem cilvēku, kā arī pārdos savu apakšnodaļu LSG, kas nodrošina ēdināšanu lidmašīnās. Šajā apakšnodaļā strādā aptuveni 7,5 tūkstoši cilvēku, vēsta Vācijas laikraksts “Bild am Sonntag”.

Avīze vēsta, ka “Lufthansa” meitaskompānijas – zemo cenu aviokompānijas “Eurowings”, “Swiss”, “Austrian” un “Brussels Airlines” pieprasījuma krituma dēļ samazinājušas reisu skaitu, kā arī lidmašīnu floti un personāla skaitu.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Vācijas aviokompānija, kas apkalpo iekšējos reisus, nākamajā gadā strādājošo skaitu var samazināt par vismaz 10 tūkstošiem cilvēku.

Izdevums norāda, ka aviopārvadājumu apjoms, kāds bija 2019. gadā, varētu atjaunoties vien 2025. gadā, taču līdz tam ne tikai “Lufthansa”, bet arī citām lidsabiedrībām ir jārēķinās ar darbu “samazinātas intensitātes režīmā”.

“Lufthansa” apkalpo simtiem galamērķu, un to vidū ir arī Rīgas lidosta. Vācijas aviokompānija, līdzīgi kā citas lidsabiedrības, ir būtiski cietusi koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu