Putina bijušais znots, kuram miljoni "nokrita no debesīm" (19)

Izmeklē "IStories"
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Laikā, kad Kirils Šamalovs bija precējies ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitu Katrīnu, miljoni šai ģimenei “krituši teju no gaisa”, secināts Krievijas pētnieciskās žurnālistikas projekta “IStories” veiktajā izmeklēšanā. 

Par Šamalova un viņas sievas bagātības straujo pieaugumu, ģimenes grezno dzīves veidu, kā arī kontaktiem ar Krievijas varas vertikāles augstākajos līmeņos “IStories” izdevies uzzināt, izpētot tūkstošiem Šamalova elektroniskā pasta vēstuļu, kas sūtītas laika periodā no 2003. līdz 2020.gadam. 

Vēstules “ISotries” nodevis anonīms avots. 

Vladimira Putina ģimenes lietas ir viens no Krievijas rūpīgāk sargātajiem noslēpumiem. Krievijas mediji iepriekš vēstījuši, ka viena no Putina meitām - Katrīna Tihonova - iepriekš bijusi precējusies ar Šamalovu. 

No viņa sūtītājām vēstulēm secināms, ka Šamalova un Putina meitas kāzu svinības notikušas 2013.gada februārī slēpošanas kūrortā “Igora”. 

Šamalovs ar savu topošo sievu bijis pazīstams jau no bērnības. 

“IStories” rīcībā nonākušajās vēstulēs lasāms par kāzu svinību organizēšanu, ielūgumu sūtīšanu virknei Krievijas valdošās elites pārstāvju, kā arī aplūkojamas vairākas fotogrāfijas no kāzu svinībām. 

Vēstules arī ietver informāciju par Šamalova un Tihonovas greznās mājas iekārtošanu Piemaksavas rajonā Rubļovkā, kur mitinās daudzas ietekmīgākās Putina režīma personas. Šo īpašumu “IStories" novērtē ar 15 līdz 17 miljoniem eiro. 

Tāpat vēstulēs lasāms par ģimenes brīvdienu namu Francijā, ko Šamalovs 2012.gadā par 4,5 miljoniem eiro nopircis no Putina drauga – oligarha Genādija Timčenko. 

Saskaņā ar vēstulēs pieejamo informāciju, 2013.gadā - neilgi pēc kāzām - Šamalovs kļuvis par Krievijas naftas ķīmijas uzņēmuma “Sibur” akcionāru. 

Viņš 3,8% uzņēmuma akciju viņš esot iegādājies par 100 ASV dolāriem, lai gan viņa paša vērtējumā šīs akcijas maksājot aptuveni 380 miljonus dolāru. 

Gadu vēlāk Šamalovs iegādājies vēl 17% “Sibur” akcijas. Šīs akcijas viņš iegādājies no Genādija Timčenko, izmantojot aizdevumu no bankas “Gazrombank”. 

Kā uzsver “IStories”, neilgi pēc kāzām ar Putina meitu Šamalovs, būdams nedaudz vecāks par 30 gadiem, kļuvis par Krievijas vēsturē jaunāko dolāru miljardieri. 

“IStories” norāda, ka izdevuma rīcībā esošā jaunākā Šamalova Tihonovai nosūtītā e-pasta vēstule datējama ar 2017.gada 15.jūniju. 

Neilgi pēc tam Šamalovs esot pārdevis no Timčenko nopirktās “Sibur” akcijas. Kā uzskata “IStories", šīs akcijas viņš iepriekš saņēmis kā Putina uzticēšanās apliecinājumu. 

Savukārt 2018.gada janvārī ASV aģentūra “Bloomberg” vēstīja, ka Šamalovs un Tihonova esot izšķīrušies. 2018.gadā Šamalovs arī tika pakļauts ASV sankcijām, kā Putina režīmam pietuvināta persona.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu