"SpaceX" saņems teju $900 miljonu dolāru subsīdijas satelītinterneta ieviešanai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Federālā sakaru komisija (FCC) piešķīrusi Īlona Maska kompānijai “SpaceX” 885,5 miljonu dolāru vērtas subsīdijas, lai nodrošinātu amerikāņiem pieslēgumu internetam, kas būtu pieejams no Zemes orbītā esošajiem mikropavadoņiem “Starlink”, ziņo televīzijas kanāls CNBC.

Televīzijas kanāls norāda, ka subsīdijas ir paredzētas, lai 35 štatu iedzīvotājiem tiktu nodrošināta pieeja satelītinternetam. Šī nauda Maska kompānijai tiks pārskaitīta vienmērīgos maksājumos ik mēnesi tuvākos desmit gadus.

FCC sākotnēji plānoja piešķirt vairāk nekā desmit dažādām kompānijām subsīdijas vairāk nekā 16 miljardu apmērā. Tiek norādīts, ka tā ir daļa no plāna, kā sniegt piekļuvi internetam visgrūtāk pieejamajiem valsts reģioniem. Vēlāk gan tika pieņemts lēmums šai programmai piešķirt 9,2 miljardus dolāru.

Zināms, ka mākslīgo pavadoņu tīkls “Starlink” ir izveidots, lai nodrošinātu piekļuvi internetam. Pavadoņu tīklā ietilpst daudzi nelieli aparāti, kuru svars nepārsniedz 500 kilogramus. Pēc “SpaceX” novērtējuma, kopumā “Starlink” tīkls sastāvēs no 11 tūkstošiem mākslīgajiem pavadoņiem. To nogādāšana izplatījumā izmaksās ap 10 miljardus dolāru.

25. novembrī “SpaceX” izplatījumā veiksmīgi nogādāja 60 “Starlink” pavadoņus. Pašlaik “SpaceX” globālajā tīklā darbojas 833 kosmisko aparātu. Tāpat pirmie lietotāji jau ir tikuši pie iespējas testēt internetu, kura signāls iegūts no mākslīgajiem pavadoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu