RPP priekšnieks brīdina pret Covid-19 ierobežojumiem protestējošos: Tolerances laiks ir beidzies (86)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lai nodrošinātu kārtību 16.marta leģionāru piemiņas pasākumu laikā, to pieskata vairāk nekā 170 pašvaldības policijas darbinieku.
Lai nodrošinātu kārtību 16.marta leģionāru piemiņas pasākumu laikā, to pieskata vairāk nekā 170 pašvaldības policijas darbinieku. Foto: Zane Bitere/LETA

Ir beidzies laiks, kad Rīgas pašvaldības policija (RPP) tolerēja pret Covid-19 ierobežojumiem protestējošos, šodien preses konferencē brīdināja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Viņš sacīja, ka RPP ir gatava jebkuram attīstības scenārijam, taču, ņemot vērā saspringto epidemioloģisko situāciju, pret tām personām, kuras apzināti neievēros ierobežojumus, tolerances laiks ir beidzies.

Līdz ar to RPP būs gatava izmantot visus tās rīcībā esošos ierobežojošos līdzekļus kārtības nodrošināšanai.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) norādīja, ka šobrīd nav labākais laiks piketiem un protestiem, taču viņš cienot mūsu valsts iedzīvotāju demokrātiskās tradīcijas. Pašvaldība sazinās ar piketu rīkotājiem, lai noskaidrotu visu nepieciešamo informāciju par to, kādi piketi ir plānoti.

Aģentūra LETA Rīgas domē noskaidroja, ka

pašvaldībā šobrīd pieteikti divi piketi, kas plānoti sestdien 12.decembrī.

11.novembra krastmalā plkst.12 protesta akciju pieteicis Vides aizsardzības klubs (VAK). Pasākuma mērķis norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu". Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki un tā ilgs līdz plkst.23.

Sociālajos tīklos tiek izplatīts aicinājums uz šo pasākumu ierasties jebkuram Latvijas iedzīvotājam.

"Ļaudis, sabrauciet, sanāciet no malu malām! Apvienojamies kopīgam mērķim: par saprātu, brīvo gribu, dzīvību, iespēju strādāt, pilnveidoties un būt noteicējiem savā zemē!" teikts paziņojumā.

Pasākuma rīkotāji prasa pārtraukt emocionālo un ekonomisko genocīdu pret tautu, atcelt visus ierobežojumus un piespiedu vakcināciju.

"Ļaunuma vara kapitulē tautas gara priekšā," uzsvērts pasākuma rīkotāju sociālajos tīklos izplatītajā informācijā.

VAK valdes locekle Anitra Toma jau paziņojusi, ka neatbalsta šo aicinājumu. "Visa VAK valde norobežojas no Ulmju pāra aktivitātēm 12.decembrī. Nekādā gadījumā nepulcējaties krastmalā, nebučojaties un nedziediet. Ir cilvēki, kas uz vecumu izkūkojas," raksta Toma.

Otrs pasākums paredzēts no plkst.15 līdz 17 Brīvības laukumā. To rīko biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā. Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Pēc sapulces beigām, no plkst.17 līdz 18, šī pati biedrība pieteikusi arī gājienu no Brīvības pieminekļa pa Kaļķu ielu, Šķūņu ielu, Domu laukumu un Jēkaba ielu līdz Saeimai.

Kā sociālajos tīklos norādījis viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs, protesta akcijā plānots pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu. Tiks pieprasīts atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un kompensācija 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu