Kremļa iekšpolitikas kuratora meita izrādās "ārvalstu aģente" (3)

Izmeklē "The Insider"
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītāja pirmā vietnieka un Kremļa iekšpolitikas koordinatora Sergeja Kirijenko meita Ļubova izrādījusies “ārvalstu aģente”, jo viņai ir Francijas pilsonība, secināts Krievijas pētnieciskās žurnālistikas projekta “The Insider” veiktajā izmeklēšanā. 

Kā uzsver izdevums, tieši Kirijenko pārraudzībā “Rietumu ietekmes aģentu” meklēšana Krievijā sasniegusi jaunu līmeni. Tas gan nav traucējis Kirijenko meitai Ļubovai iegūt izglītību NATO dalībvalstī Francijā un vēlāk kļūt arī par šīs valsts pilsoni. 

Informāciju, ka Ļubova Kirijenko ieguvusi Francijas pilsonību, “The Insider” ieguvis pētot datu bāzi, kurā iekļauti Krievijas pilsoņi, kuriem ir vēl kādas citas valsts pilsonība. 

Ja Krievijas pilsonis iegūst vēl kādas citas valsts pilsonību, par to jāpaziņo Krievijas Iekšlietu ministrijas migrācijas jautājumu pārvaldei, ko Ļubova Kirijenko arī esot izdarījusi. 

Kā savā “LinkedIn” profilā norādījusi pati Ļubova, līdz 2012.gadam viņa ieguvusi izglītību Parīzes biznesa skolā “ESCP Business School”. 

Līdz 2014.gadam viņa strādājusi Francijas sabiedrisko attiecību aģentūrā “14 septembre”, bet pēc tam atgriezusies Krievijā. 

Kā norāda “The Insider”, 2017.gadā Ļubova Kirijenko sākusi vadīt projektus Krievijas valdības Stratēģisko iniciatīvu aģentūrā. 

“The Insider” arī noskaidrojis, ka Ļubovai Kirijenko pieder dzīvoklis Maskavā, kura tirgus vērtība ir aptuveni 50 miljoni rubļu (560 000 eiro). 

Pati Kirijenko “The Insider” publikāciju nodēvējusi par meliem, noliedzot, ka viņai ir Francijas pilsonība. Viņa medijam RBK izteikusies, ka neizslēdzot iespēju vērsties pret “The Insider” tiesā. 

Ļubova Kirijeneko ir vidējā no Sergeja Kirijenko trīs bērniem. 

Vecākais Kirijenko bērns Vladimirs ieņem Krievijas valsts telekomunikāciju kompānijas “Rostelekom” pirmā viceprezidenta amatu. Savukārt jaunākā meita Nadežda šogad sāka studijas universitātē. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu