Lai finansētu investīcijas un kredītus, "Rīgas satiksme" nākamgad aizņemsies 37,4 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai finansētu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) investīcijas un iepriekš ņemtos kredītus, nākamgad uzņēmums plāno aizņemties 37,4 miljonus eiro, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputātus informēja RS vadības pārstāvji.

Nākamā gada sākumā uzņēmuma līdzekļa atlikums plānots 56,1 miljona eiro apmērā. Peļņa nākamgad paredzēta 3,5 miljonu eiro apmērā.

Savukārt izdevumos investīcijām nepieciešami 75,4 miljoni eiro, bet iepriekš uzņemto saistību atmaksai - 31,5 miljoni eiro.

Lai šos izdevumus finansētu, uzņēmums plāno piesaistīt ilgtermiņa kredītus 37,4 miljonu eiro apmērā. Savukārt vēl 32,2 miljonus eiro plānots iegūt no amortizācijas atskaitījumiem kā iekšējās finansēšanas avota.

Ja šie plāni īstenosies, nākamā gada beigās RS plānots līdzekļu atlikums 22,3 miljonu eiro apmērā.

Kā Saeimas deputātiem skaidroja RS vadības pārstāvji, šis aprēķins veidots, balstoties uz pieņēmumu, ka izdosies mazināt Covid-19 ietekmi uz ekonomisko situāciju valstī. Savukārt, ja turpināsies pašreizējā situācija un uzlabojumu nebūs, RS būs nepieciešama papildus dotācija no pašvaldības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu