Informē par atbalstu lauksaimniekiem Covid-19 ietekmes mazināšanai (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 16. decembrī, plkst.11 tiešsaistes preses konferencē preses konferencē informēs par lauksaimniekiem piešķirtā finansējuma izlietojumu atbalsta pasākumiem Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai un ekonomikas atveseļošanai, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Konferencē piedalīsies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), Lauku atbalsta dienesta direktors (LAD) Ģirts Krūmiņš un lauksaimnieku organizāciju pārstāvji.

Pasākuma galvenie temati būs - kā izlietots lauksaimniekiem piešķirtais atbalsts Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai un vai tas ļāvis stiprināt un veiksmīgi turpināt ekonomiskās aktivitātes. "Atbalsts lauksaimniekiem pašlaik ir īpaši nozīmīgs, lai iedzīvotāji ikdienā tiktu nodrošināti ar augstvērtīgu vietējo pārtiku un nozare arī turpmāk pilnvērtīgi attīstītos un spētu saražot gan lauksaimniecības, gan pārtikas preces vietējam patēriņam un eksporta tirgum, un nekādi nemazinātos Latvijas lauku apdzīvotība," norādīja ZM.

Preses konference tiešsaistē būs skatāma arī ZM sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Jau ziņots, ka valdība 14.aprīlī pieņēma lēmumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" rezervēt atbalstu 45,5 miljonu eiro vērtībā lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem saskaņā ar kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu lauksaimniecībai Covid-19 izplatības negatīvās ietekmes mazināšanai.

Bija pieejami vairāki atbalsta pasākumi - vienreizējs atbalsts ienākumu stabilizēšanai atsevišķu lopkopības nozaru lauksaimniekiem, vienreizējs atbalsts skolu ēdinātājiem un dārzeņu ražotājiem par ārkārtējās situācijas laikā neizlietotiem ēdināšanas bērnudārzos un skolās paredzētiem produktiem, kurus nebija iespējams šim mērķim izlietot.

Tāpat bija paredzēts arī atbalsts gatavās pārtikas produkcijas krājumu izmaksu pieauguma un apgrozījuma samazinājuma radīto grūtību mazināšanai pārtikas preču ražotājiem un primārajiem ražotājiem, kas nesaņem iepriekšminētos atbalstus, atbalsts kredītprocentu dzēšanai un apdrošināšanas polišu daļējai segšanai.

Lai mazinātu Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi, šogad lauksaimniekiem bija pieejams bezprocentu īstermiņa aizdevums, kas rudenī tika dzēsts no vienotā platības maksājuma.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu