Jauna sieviete 4,5 promiļu reibumā sarīko jandāliņu Mežciemā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdienas pievakarē apkārtējo uzmanību piesaistīja kāds melns Opel Astra automobilis, kura vadītājs veica virkni neizskaidrojamu, pārgalvīgu manevru, kā arī izraisīja sadursmi ar Rīgas satiksmes 16.maršruta autobusu. Laimīgā kārtā mašīnas vadītāju, kādu gados jaunu sievieti, savlaicīgi izdevās atturēt no tālākas braukšanas, jo policijas alkometrs uzrādīja 4,5 promiļu reibumu.

Pēc aculiecinieku stāstītā, tā vien šķiet, ka Opel Astra vadītāja bija nolēmusi pārbaudīt spēkrata tehniskās iespējās - vadāmību asos līkumos, uzrāvienu un uzvedību bezceļos. Tādēļ likumsakarīgi, ka viņas braukšanas maniere piesaistīja apkārtējo uzmanību, trešdien ziņo raidījums Degpunktā.

“Es braucu pa pirmo, labo joslu. Es braucu, vietas bija daudz. Viņa stāvēja otrajā joslā, pēc tam sāka raustīties. Es paskatījos spogulī, viņa jau bija man aizmugurē. Tālāk viņa iebrauca zaļajā zonā pāri apmalei, izbrauca cauri zālājam, atkal strauji uzdeva gāzi, atgriezās uz braucamās daļas. Tālāk viņa sadūrās ar autobusu un aizbrauca Juglas ielas virzienā. Aizlidoja!” stāsta sabiedriskā autobusa vadītājs Aleksandrs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Avārijas brīdī autobusā bija pasažieri, taču, par laimi, trieciens nebija tik spēcīgs, lai kāds  kristu vai gūtu traumas. Aleksandrs uzreiz pēc negadījuma nobrauca no rotācijas apļa un apstājās tuvākajā sabiedriskā transporta pieturā. Viņš paspēja piefiksēt neadekvātās braucējas mašīnas numuru un par notikušo uzreiz paziņoja policistiem. Zvans dežūrdaļā likumsargus nepārsteidza, jo jau pirms šīs avārijas par aizdomīgo spēkratu bija ziņojuši citi braucēji.

Melno auto policisti sastapa Juglas un Malienas ielu krustojumā. Sievieti likumsargi palūdza izkāpt no mašīnas un paaicināja uz dienesta transportlīdzekli. Turpat notikuma vietā viņai veikta arī alkohola koncentrācijas pārbaude, un rezultāts bija visai iespaidīgs. Policisti ziņo, ka alkometrs uzrādīja 4,5 promiles.

Kā zināms, ja autovadītājs pie stūres sēdies vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, viņam piespriež soda naudu 240 - 400 naudas soda vienību apmērā, kur viena soda vienība ir 5 eiro, kā arī atņem autovadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu