Covid-19 vakcīnu piegādei varētu nepiemērot PVN (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Covid-19 vakcīnu piegādei varētu nepiemērot pievienotās vērtības nodokli (PVN), šādu priekšlikumu ceturtdien atbalstīja Ministru kabinets, bet gala lēmums būs jāpieņem Saeimai.

Valdība atbalstīja Finanšu ministrija (FM) izstrādātos grozījumus PVN likumā, nosakot, ka Covid-19 vakcīnu un Covid-19 "in vitro" diagnostikas medicīnisko ierīču piegādei, kā arī pakalpojumiem, kas cieši saistīti ar šādām vakcīnām un ierīcēm, nepiemēros PVN.

Tādējādi iecerēts nodrošināt piekļuvi Covid-19 vakcīnu un Covid-19 "in vitro" diagnostikas medicīnisko ierīču piegādēm par samērīgākām izmaksām.

FM norādīja, ka patlaban nav iespējams konkrēti noteikt, kāda būtu šī lēmuma ietekme uz valsts budžetu, tomēr ministrijā secināja, ka tā būs negatīva.

Vienlaikus FM veikusi provizoriskus aprēķinus, kas liecina, ka pasākuma ieviešanas rezultātā minimālā negatīvā fiskālā ietekme 2021.gadā būtu 800 000 eiro un 2022.gadā 2,1 miljona eiro apmērā, savukārt maksimālā negatīvā fiskālā ietekme 2021.gadā būs 1,9 miljoni eiro, bet 2022.gadā - 3,4 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Eiropas Zāļu aģentūra no 29.decembra uz 21.decembri pārcēlusi sanāksmi, kurā tiks lemts, vai apstiprināt farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu. Aģentūra šādu lēmumu pieņēmusi, pieaugot spiedienam no Eiropas valstīm, īpaši Vācijas, pasteigties ar vakcīnas apstiprināšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu