Lietotne, kas izstrādāta cilvēkiem ar ēšanas ierobežojumiem, ieguvusi LU Biznesa inkubatora balvu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora pirmsinkubācijas programmā "Demo dienas" par labāko atzīta un 5000 eiro balvu saņēmusi komanda "Good Mood Food", kura izstrādājusi lietoti, kas palīdzēs cilvēkiem ar dažādiem ēšanas ierobežojumiem ātri un ērti noorientēties pārtikas produktu sastāvā.

Kā informēja inkubatora pārstāve Megija Garoza, LU studentu Biznesa inkubatora programmā "Demo dienas" 20 komandas astoņas nedēļas cīnījās par naudas balvām un iespēju piedalīties inkubatora programmas 12 nedēļu fāzē.

Pēc Garozas teiktā, šoreiz starp idejām bija atrodami risinājumi izglītības un pārtikas nozarēm, pārstāvēta sociālā uzņēmējdarbība, kā arī izstrādāti jauni materiāli.

Komisija, kuru veidoja gan LU un inkubatora pārstāvji, gan cilvēki no uzņēmējdarbības vides, naudas balvas piešķīra trim komandām, kuras, viņuprāt, sevi ne tikai labi prezentēja "Demo dienā", bet arī bija aktīvi un ar labiem rezultātiem strādājušas visas astoņas nedēļas.

Otro vietu un 3500 eiro ieguva komanda vegāno saldumu ražotāji "My Food Intelligence". Garoza informēja, ka komanda šajā periodā strādāja pie digitālo tirdzniecības kanālu veidošanas un sāka sarunas par sadarbību veidošanu ar mazumtirdzniecības veikaliem.

Savukārt trešās vietas un 2500 eiro naudas balvas ieguvēji "Tiptip.lv" izveidoja interneta veikalu, kurā atrodami Latvijas senioru un cilvēku no citām sociāli mazāk aizsargātām grupām veidoti produkti. Astoņās nedēļās komanda ne tikai ir izveidojusi interneta veikalu ar vairāk nekā 170 produktiem, bet arī nodibinājusi vairākas sadarbības, piebilda inkubatora pārstāve.

No 20 komandām, kuras attālināti prezentēja savas biznesa idejas "Demo dienā", tālāk dalību inkubatorā turpinās 15. Šīm komandām, piedaloties 12 nedēļu programmas fāzē, būs iespēja saņemt atbalstu no mentoriem, iegūt finansiālu atbalstu prototipu izstrādei, kā arī ikmēneša stipendijas studentiem.

Komentējot aizvadītās astoņas nedēļas, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks teica, ka gan no dalībniekiem, gan mentoriem saņemtas pozitīvas atsauksmes par šo astoņu nedēļu periodu.

Balvu fonds "Demo dienā" tiek nodrošināts, pateicoties Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētajam projektam "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem".

LU studentu Biznesa inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, LU un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes atbalstam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu