Renault vadītājs sola īstenot īstu "renolūciju"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Renault izpilddirektors Luka de Meo
Renault izpilddirektors Luka de Meo Foto: Reuters/ScanPix

Renault vadītājs Luka de Meo jau janvārī iecerējis Renault-Nissan-Mitsubishi aliansei prezentēt zīmola restrukturizācijas plānu, kas ieguvis nosaukumu "Renolūcija" (Renaulution).

Kā vēsta izdevumi Automotive News Europe un Automobilwoche, Renault galva 2021.gada 14.janvārī rīko prezentāciju, kuras ietvaros Renault-Nissan-Mitsubishi vadība tiks iepazīstināta ar turpmāko biznesa attīstības plānu.

Itālis Luka de Meo, kurš iepriekš ieņēmis dažādus augstus amatus Fiat Chrysler Automobiles un Volkswagen, pie Renault stūres stājās tikai 2020.gada jūlijā. Viņa prioritāte tagad būs "renolūcija" un cita starpā tas ietver līdzekļu ekonomiju ievērojamā apmērā.

Tas nozīmē, ka, pirmkārt, Renault atteiksies no visām nerentablajām iestrādēm un ieguldījumiem tehnoloģijās, ko tikpat labi varētu aizņemties no saviem japāņu partneriem - Nissan un Mitsubishi.

Ar šiem pasākumiem vien Renault varētu ietaupīt 800 miljonus eiro, tiesa, nāktos likvidēt arī apmēram 1500 darba vietas. Paralēli tam de Meo ir iecerējis neatlikt ieguldījumus pašu inženieru izpētē un tehnoloģiju izstrādē, lai tās nebūtu jāpērk no trešajiem uzņēmumiem.   

Papildus tam Renault modeļu klāstu varētu samazināt par aptuveni 30%, turklāt bez ievērojamas ietekmes uz kopējiem pārdošanas rādītājiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu