Pēcsvētku jogas vingrojumu komplekss veselībai un garam!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

Šajā reizē rubrikā rubrikā "Miera atslēga - viss ir tevī!" iepazīsim t.s. pēc svētku jogas nodarbību jeb kā palolot savu ķermeni un garu pēc garajām svētku brīvdienām. 

Zemāk mūsu veselībai vēlamajā rubrikā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasi dažus ieteikumus no jogas skolotājas Līgas Ozolas, kā arī noteikti piedalies video jogas nodarbībā.

JOGAS NODARBĪBA: "Pēcsvētku jogas nodarbība"

Mūzika: Night in Venice. Izpildītājs: Kevin MacLeod.

Ieteikumi veiksmīgākai jogošanai mājās ar tiešsaistes nodarbību palīdzību

1. Pieņem lēmumu ieviest jogu kā ieradumu un izveido grafiku- nedēļas sākumā saplāno, kuri būs tie laiki, kurus veltīsi jogai- vēlams vienu un to pašu laiku konkrētās dienās. Tai nav katru reizi jābūt garai nodarbībai. Tu vari sākt ar 5 minūšu meditāciju vai elpošanas praksi un vadīties tālāk pēc sajūtām.

2.Nepaļaujies uz “ja man sanāks”, “ja pietiks laiks”, “ja būs vēlme”. Lai arī joga ir demokrātiska un visu pieņemoša, disciplīnai ir jābūt. Taču meklē līdzsvaru- nepārcenties. Jogai ir jābūt kam tādam, ko gaidi, ilgojies un vēlies praktizēt. Ja tas ir pienākums caur “sakostiem zobiem”, tad, iespējams, tev jāpamēģina cits jogas stils vai cits skolotājs.

3. Ieklausies sevī, kāda veida nodarbību tavs ķermenis šobrīd vēlas? Pārāk neiedziļinies nodarbību aprakstos, cītīgi piemeklējot ideālo. Labāk ātri izvēlies pēc pirmā tā brīža instinkta jeb vienkārši pēc nodarbības garuma, ja tavs laiks ir ierobežots.

4.Sagatavo “ekipējumu”: jogas paklājiņu (ja tev šobrīd tāda vēl nav, tad var jogot uz parasta paklāja vai grīdas, taču ērtāk noteikti būs lietot jogas paklāju), elastīgu apģērbu, jaciņu, zeķes (beigu relaksācijai) un arī pledu.

5.Parūpējies, lai telpa, kur praktizē jogu, ir mierīga, klusa, tīra, tev patīkama un lai tajā fiziski ir pietiekoši vietas. Sveces, ēteriskās eļļas vai vīraks- pēc vēlmēm un sajūtām.

6.Uzstādi viedierīces klusuma režīmā un izslēdz visus paziņojumus, lai neesi traucēts. Aktīvu, protams, atstāj jogas video, vēlams pa visu ierīces ekrānu.

7.Ja vēlies, uzliec savu mīļāko jogas mūziku, jo parasti tiešsaistes nodarbības ir bez mūzikas.

8. Neizlaid un nepārtin nodarbības sākumu. Jogas nodarbībai ir konkrēta, mērķtiecīga struktūra un tā sākas ar mirkli, kad skolotājs sāk runāt, nevis ar mirkli, kad sāk veikt jogas pozas.

9. Neizlaid arī beigu relaksāciju (Šavasanu), jo tas jogas praksē ir ļoti svarīgs brīdis- smalkais ķermenis un nervu sistēma “uzsūc” visus labumus, ko tie ir ieguvuši prakses laikā.

10. Tava veselība ir tava atbildība (šis ir tikpat aktuāli kā klātienes nodarbībās). Vienmēr pirms jogas konsultējies ar savu veselības aprūpes speciālistu, ja tev ir veselības problēmas, kā arī izmanto konsultāciju iespējas ar konkrēto jogas skolotāju, ja skolotājs to piedāvā.

11.Nodarbību laikā vienmēr vēro sevi un dziļi ieklausies, īpaši vēro vietas, kuras tavā ķermenī ir jūtīgas (piemēram, ceļi un spranda). Ja sajūti nepatīkamas sajūtas, izej no pozas nekavējoties un sev neko nepārmetot.

12.Eksperimentē un neesi perfekts! Neviens uz tevi neskatās, esi autentisks! Ja vēlies, paliec kādā pozā ilgāku laiku un droši kādu pozu arī izlaid jeb veic pozu savā pielāgotajā versijā. Galvenais- ar vieglumu, smaidu un prieku sirdī!

13. Pēc nodarbības mēģini atrast pāris minūtes, lai pārdomātu to, ko juti un iemācījies nodarbībā

Seko Līgai Ozolai un piedalies viņas online jogas nodarbībās Facebook! 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu