Gada pirmajā pusē naftas tirgos pastāv dažādu satricinājumu riski

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ekonomika un naftas sektors pamazām sāk atgūties pēc 2020. gadā piedzīvotājiem zaudējumiem, un ir jālemj, vai sākt palielināt naftas ieguves apjomus, paziņojis Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) ģenerālsekretārs Muhameds Barkindo.

Tiesa gan, 2021. gada pirmajā pusē joprojām pastāv draudi, ka naftas tirgos būs nopietni satricinājumi arī neraugoties uz dažādiem “cerīgiem signāliem”.

“Mēs tikai tagad sākam atkopties no pagājušajā gadā piedzīvotā straujo investīciju samazinājuma, masveida darba vietu zaudējumiem un zemākā pieprasījuma pēc jēlnaftas vēsturē. Virknē valstu joprojām spēkā ir ievērojami ierobežojumi, kas neļauj atgriezties pie pilnvērtīgas sociālās un ekonomiskās aktivitātes. Tāpat bažas rada jaunā koronavīrusa mutācija,” sacīja Barkindo.

2021. gada otrajā pusē ir jāatsākas ekonomikas atlabšanai ar “potenciālu izaugsmi”, teica Barkindo. Tiesa gan, paies vairāki gadi, līdz tādas sfēras, kā tūrisms un atpūta varēs atgriezties pie 2019. gada rādītājiem.

Pirmdien OPEC un sabiedroto valstu ministri piedalīsies divās sanāksmēs, kuru laikā tiks lemts par to, vai palielināt naftas ieguves apjomu vēl par 0,5 miljoniem barelu diennaktī. 2020. gada OPEC valstis jau vienojās palielināt naftas ieguves apjomu līdz diviem miljoniem barelu naftas diennaktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu