Lagūna par skarbo pieredzi: pēc divdesmit stundu ilgā kastinga es vēmu no pārslodzes... (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ekrānšāviņš/ AFP/REUTERS

Meitene no mazpilsētas, kura drosmīgi izveidoja modeles karjeru un pārstāveja tādus zīmolus kā "Victoria`s Secret",  "Dolce & Gabbana", "Versace", "Chanel", ir atgriezusies Latvijā ar savu ģimeni un tagad drosmīgi var pateikt - es esmu brīva! 

"Bez grima, basām kājām, ar priecīgu smaidu uz lūpām – tāda pašlaik ir latviešu supermodele Ieva Lagūna," intervijas sākumā modele raksturota žurnālā "Santa". 

Intervijas laikā Ieva atklāti stāsta par savu karjeras ērkšķaino ceļu, kas patiesībā nemaz neesot vedis uz zvaigznēm - tikai īsu apžilbšanas mirkli, pārslodzi un galu galā retorisku jautājumu - vai tas ir maz tas, ko es vēlos...

Viens no šādiem pagrieziena punktiem esot bijis kastings slavenajam zīmolam "Prada". Tobrīd, atzīst Ieva, viņa bija gatava atteikties no sava sapņa un modeles karjeras. 

Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

"Tā bija mana pati pirmā saskare ar modeles darbu. "Prada" kastings Milānā ilga gandrīz divdesmit stundu,

es pēc tā vēmu no fiziskas un emocionālas pārslodzes.

Tev nav nodrošināts ēdiens, ūdens speciāli bija jāmeklē, bet nedod dievs, par daudz to iedzersi un vēders vairs nebūs pietiekami plakans: "Prada" silueti bija maksimāli pieguloši.

Meitenes cita pēc citas krita, jo bija jāstaigā uz nenormāli augstiem papēžiem. Vai tas, ko sauc par augsto mākslu, nav meiteņu pazemošana?

Kādā brīdī es pagriezos un aizgāju, jo jutu, ka par mums ņirgājas. Vēlāk mans aģents Nils Raumanis aicināja: brauc uz Vāciju! Tā nebūs augstā mode, taču viņiem patiks tava disciplinētība; tu strādāsi daudz un no tevis izspiedīs pēdējo sulu, bet tu arī labi nopelnīsi.

No tā brīža sākās mana karjera, kas visai ātri virzījās augšup. Tad es patiešām saskatīju, cik manī daudz spēka un jaudas. [..] Piemēram, ir bijis jāfotografējas aukstā ūdenī, kur esi zilām lūpām, vai

tuksnesī, kur, katru reizi atverot acis, šķiet, ka saņem elektrošoku. Visi satinušies šallēs un saulesbrillēs, bet tu esi bez visa tā. Tu vērsies pret gaismu, jo tad fotogrāfijā labāk izskaties. Un tu to visu vari, jo, ja nevarēsi, rīt tavā vietā būs cita..

Bet… tad pienāk brīdis, kad tu patiesi pasaki, ka nevari. Tu atļauj sev nevarēt. Tikai tad tev sāk jautāt, vai tev nevajag atpūsties.

Bet līdz tam ir jānonāk. Arī iekšēji, kad patiesi sāc sevi mīlēt.

Foto: AFP/LETA

Manas karjeras virsotne bija laiks, kad kļuvu par Victoria’s Secret seju. Pazīstams zīmols ar lielu budžetu – šovi bija grandiozi.

Diemžēl jau manā laikā zīmols kļuva superkomerciāls, modeles tika izvēlētas arvien tievākas un meitenīgākas.

Modeļu – personību ēra bija beigusies. Visam ir sava ēnas puse," intervijā žurnālā "Santa" par savu modeles karjeru runā Lagūna. 

Pilnu interviju lasi šī mēneša žurnālā "Santa". 

Skaties un uzzini arī vairāk par Ievas Lagūnas pieredzi Youtube raidījumā "Generation Famous".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu