Tramps protestētājiem: "Mums nozaga vēlēšanas, bet mierīgi dodieties mājās." (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV prezidents Donalds Tramps savā "Twitter" kontā publicējis minūti garu uzrunu, kurā atkārto melus par nozagtajām vēlēšanām, taču aicina protestētājus mierīgi doties mājup. 

"Es saprotu jūsu sāpes un aizvainojumu. Mums bija vēlēšanas, kas tika nozagtas, un visi to zina, it īpaši otra puse. Bet jums ir jādodas mājās. Mums ir jābūt mieram un likuma kārtībai. Mums ir jāciena mūsu lieliskie cilvēki, mēs negribam, lai kāds cieš," saka Tramps, uzrunas sākumā gan neprecizējot, pie kā tieši vēršas.  

"Šis ir ļoti grūts laiks, kāds agrāk nekad nav bijis, kad viņi var to atņemt mums visiem - man, jums, mūsu valstij. Šīs bija krāpieciskas vēlēšanas, bet mēs nedrīkstam piedalīties viņu spēlēs. Mums ir jābūt mieram, tāpēc ejiet mājās, mēs jūs mīlam, jūs esat ļoti īpaši. Jūs esat redzējuši, kas notiek, jūs redzat, kā izturas pret citiem. Es zinu, kā jūs jūtaties, bet dodieties mājās un dodieties mājās mierīgi," sacīja Tramps.

Tikmēr vēlēšanās uzvarējušais Džo Baidens pavēstījis, ka "šajā stundā mūsu demokrātija piedzīvo pēdējā laikā vēl nepieredzētu uzbrukumu. Es aicinu prezidentu Trampu tagad iet nacionālajā televīzijā, lai izpildītu savu zvērestu un aizstāvētu Konstitūciju, pieprasot izbeigt šo aplenkumu."

"Ļaujiet man pateikt ļoti skaidri: haosa ainas pie Kapitolija neparāda to, kas mēs esam. Tas, ko mēs redzam, ir neliels skaits ekstrēmistu, kas iesaistās nelikumībās. Tās nav domstarpības, tās ir nekārtības. Tās robežojas ar musināšanu, un tām ir jābeidzas. Tagad," uzsvēra Baidens.

Kā ziņots, pēc tam, kad ASV viceprezidents Maikls Penss atteicās sekot Trampa aicinājumam neapstiprināt Baidena uzvaru vēlēšanās, vairāki tūkstoši Trampa atbalstītāju ielauzās Kapitolijā.  

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu