"Grūtākais gads aviācijas vēsturē": airBaltic pasažieru skaits pērn krities par 73% (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Пресс-фото

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadājusi 1,34 miljonus pasažieru, kas ir par 73% mazāk nekā 2019.gadā,informēja kompānijā.

Lidsabiedrība 2020.gadā no visām trim Baltijas valstīm veikusi 22 300 lidojumu, kas ir par 64% mazāk nekā gadu iepriekš. 

Tostarp pērn decembrī "airBaltic" pārvadājusi 54 200 pasažieru, kas ir par 85% mazāk nekā pirms gada, bet veikto lidojumus skaits samazinājies par 77% - līdz 1100.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pagājušais gads ieies vēsturē kā grūtākais gads, kādu piedzīvojusi komerciālā aviācija.

"Gada lielāko daļu mēs spējām saglabāt būtisko savienojamību no Rīgas un Baltijas. Neskatoties uz to, ievērojama iekšzemes kopprodukta (IKP) krituma daļa reģionā saistāma ar to, ka mums bija ierobežotas iespējas veikt lidojumus. Baltijas reģiona nākotnes attīstībai ir ļoti svarīgi, lai pēc veiksmīgas pandēmijas kontroles, "airBaltic" atgrieztos uz izaugsmes ceļa," pauda kompānijas izpilddirektors.

Gauss minēja, ka 2020.gadā "airBaltic" apņēmās atkal augt virs iepriekšējā darbības līmeņa. Uzņēmuma vīzija paredz, ka "airBaltic" kļūs par ilgtspējīgu pārvadātāju Eiropas Savienības (ES) aviācijas tirgū, vienlaikus turpinot nepārtrauktu izaugsmi.

Jau ziņots, ka 2019.gadā "airBaltic" pārvadāja 5,049 miljonus pasažieru.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" apgrozījums 2020.gada deviņos mēnešos bija 120,345 miljoni eiro, kas ir par 69,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. 

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu