Bažās par koronavīrusa izplatību Ķīnā un Eiropā kritušās naftas cenas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Naftas cenas pirmdienu iesākušas ar kritumu, ņemot vērā pieaugošās bažas saistībā ar degvielas pieprasījuma samazinājumu. Bažas pastāv, jo Eiropā joprojām ir ļoti smaga situācija saistībā ar Covid-19 izplatību, kā arī jauns vīrusa perēklis veidojas Ķīnā, kas ir otrs lielākais naftas produktu izmantotājs pasaulē, vēsta “Reuters”.

“Brent” jēlnaftas nākotnes darījumu cena kritusies par 0,8%. Pašlaik šī cena ir 55,57 dolāri, bet iepriekš tā sasniedza augstāko līmeni kopš 2020. gada 25. februāra, sasniedzot 56,4 dolārus par barelu.

Savukārt WTI markas naftas nākotnes darījumu cena kritusies par 0,4%, sasniedzot 52,02 dolārus. Paredzams, ka naftas cenas varētu turpināt kristies.

“Āzijā atkal ir bažas par strauju Covid-19 izplatību, tāpēc 11 miljoni cilvēku Ķīnas Hebei provincē atrodas karantīnā. Vēl jāņem vērā cita veida ierobežojumi,” norāda “Axi” tirgus eksperts Stīvens Inns.

Tiek vēstīts, ka Ķīna piedzīvojusi lielāko Covid-19 uzliesmojumu vairāk nekā piecu mēnešu laikā. Hebei provincē jauno Covid-19 gadījumu skaits turpina pieaugt. Līdz ar to ir noteikta karantīna, un cilvēkiem ir aizliegts atstāt savas pilsētas.

Arī lielākajā daļā Eiropas spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi – ir liegta lielākā daļa ceļošanas iespēju, ir slēgtas skolas un darba vietas.

Naftas cenu negatīvi ietekmējis arī jaunievēlētā ASV prezidenta Džo Baidena paziņojums par triljona dolāru vērtu atbalsta paketi krīzes skartajiem uzņēmumiem un iedzīvotājiem.

“Naftas cenas gan ir pozitīvās gaidās, ņemot vērā to, ka daudzviet pasaulē jau notiek vakcinācija pret Covid-19,” sacīja Inns. Viņš piebilda, ka jo vairāk cilvēku tiks vakcinēti, jo lielāka iespēja būs atgriezties pie normālas dzīves un naftas pieprasījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu