Baidens CIP direktora amatam izraudzījies pieredzējušu diplomātu (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens pirmdien paziņojis, ka nominēs pieredzējušo diplomātu Viljamu Bērnsu ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora amatam.

Bērnss var lepoties ar 33 gadus ilgu karjeru ASV Valsts departamentā.

64 gadus vecais diplomāts bija ASV vēstnieks Krievijā un Jordānijā, un 2011.gadā kļuva par ASV valsts sekretāra vietnieku.

2014.gadā viņš aizgāja no Valsts departamenta, lai vadītu bezpartejisko domnīcu "Carnegie Endowment of International Peace".

Pēc Donalda Trampa kļūšanas par ASV prezidentu Bērnss atturējās no skaļiem komentāriem līdz pagājušajam gadam, kad sāka kritizēt Trampa administrācijas politiku ārlietās.

"Bils Bērnss ir parauga diplomāts ar dekādēm ilgu pieredzi uz pasaules skatuves," sacīja Baidens, norādot, ka Bērnss, līdzīgi kā viņš, uzskata, ka izlūkošanai jābūt apolitiskai un profesionāļi, kas strādā šajā jomā un kalpo ASV, ir pelnījuši cieņu un pateicību.

"Vēstnieks Bērnss sniegs zināšanas, vērtējumu un perspektīvu, kas mums nepieciešams, lai novērstu un stātos pretī draudiem, pirms tie var sasniegt mūsu krastus. Amerikāņu tauta varēs gulēt mierīgi, viņam esot mūsu jaunajam CIP direktoram," paziņoja Baidens.

Mediji ziņoja, ka Bērnss bijis arī viens no kandidātiem valsts sekretāra amatam, bet Baidens galu galā izraudzījies šim postenim pieredzējušo ārlietu padomnieku un bijušo valsts sekretāra vietnieku Entoniju Blinkenu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu