Baltijas valstis novērtētas kā jaunuzņēmējiem draudzīgākās (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Riska kapitāla kompānija “Index Ventures” novērtējis Baltijas valstis kā “jaunuzņēmumiem draudzīgas”, ņemot vērā nosacījumus jaunajiem uzņēmumiem Eiropā, kas atvieglo darbinieku piesaistīšanu un noturēšanu, vēsta aģentūra “Reuters”.

Latvija, Igaunija un Lietuva “Index Ventures” sastādītajā reitingā, kurā atrodamas 22 valstis, ieņem pirmās trīs vietas. Vēl šajā reitingā ir ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija un Izraēla.

“Politikas pārmaiņas ir ļoti labvēlīgas Latvijas un Lietuvas jaunuzņēmumiem. Pārējai Eiropai un Eiropas Savienībai ir jāseko Baltijas valstīm,” norāda uzņēmuma partneris Martins Minjo.

“Reuters” vēsta par to, ka Latvijas valdība sniegusi atbrīvojumu no nodokļiem jaunuzņēmumu darbiniekiem, tādējādi samazinot laiku, kas nepieciešams akciju opciju uzglabāšanai, pirms tos var saņemt naudā.

Tiek norādīts, ka mazākas firmas mēdz ļaut darbiniekiem iegādāties uzņēmuma daļu, izmantojot akciju opcijas, jo šie uzņēmumi ne vienmēr var konkurēt ar lielām kompānijām, kas darbiniekiem maksā lielas algas.

Sagaidāms, ka Eiropā jaunizveidotajos uzņēmumos investīciju kopējais apjoms 2020. gadā būs sasniedzis 41 miljardu dolāru, kas būs jauns rekords.

Martā arī Eiropas Komisija publicēs savu reitingu “Startup Nation Standard”, kurā tiks runāts arī par akciju opcijām.

“Index Ventures” jau no pirmsākumiem ir atbalstījis tādus uzņēmumus kā “Facebook” un “Skype”. Kopš 1996. gada ir kompānija aktīvi atbalsta un investē līdzekļus Eiropas tehnoloģiju uzņēmumos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu