Krievijas varas iestāde pieprasa Navaļnija nosacīto cietumsodu aizstāt ar reālu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Foto: Shutterstock

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) vērsies tiesā ar prasību Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam piespriesto nosacīto cietumsodu aizstāt ar reālu ieslodzījumu, par to otrdien pavēstīja pats Navaļnijs. 

FSIN lēmumu vērsties tiesā skaidroja ar to, ka Navaļnijs nepildot saistības, ko nosaka viņam piespriestais nosacītais cietumsods. 

Decembrī FSIN izplatīja paziņojumu presei, kurā, atsaucoties uz publikāciju žurnālā "The Lancet", norādīts, ka Navaļnijs no slimnīcas Berlīnē, kur viņš tika ārstēts pēc noindēšanas mēģinājuma, izrakstīts 20.septembrī, bet līdz 12.oktobrim "pārgājušas visas viņa slimības sekas". 

Tādējādi, pēc varasiestāžu domām, Navaļnijam kā nosacīti notiesātam jau vajadzēja atgriezties Krievijā. 

Kā ziņots, Maskavas tiesa 2014.gada decembrī atzina brāļus Navaļnijus par vainīgiem krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā, kā arī piesprieda Aleksejam Navaļnijam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu un piecu gadu pārbaudes laiku, bet viņa brālim Oļegam - trīsarpus gadu ieslodzījumu vispārējā režīma kolonijā. 

Navaļnijs šo krimināllietu nodēvējis par safabricētu. Tikmēr Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) iepriekš atzinusi, ka brāļiem Navaļnijiem šajā lietā bijušas liegtas tiesības uz taisnīgu tiesu, un Krievijas Tieslietu ministrija izmaksājusi viņiem ECT noteiktās kompensācijas. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu