"Eurostat": Latvijā novembrī fiksēts rūpniecības produkcijas apmēra kāpums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Valmieras stikla šķiedra" rūpnīcas ražotne.
AS "Valmieras stikla šķiedra" rūpnīcas ražotne. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā novembrī salīdzinājumā ar 2019.gada vienpadsmito mēnesi palielinājusies par 2,7%, tai esot starp deviņām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 25 ES dalībvalstīm.

Kāpums vēl fiksēts Īrijā (+40,8%), Grieķijā (+8,8%), Polijā (+2,9%), Slovākijā (+2,2%), Ungārijā (+1,6%), Dānijā (+1,5%), Čehijā (+0,3%) un Lietuvā (+0,1%).

Savukārt straujākais kritums starp ES dalībvalstīm reģistrēts Bulgārijā (-5%), Francijā (-4,9%), Itālijā (-4,2%) un Vācijā (-3,7%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 1,6%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada sarukusi par 0,4%, bet eirozonā - par 0,6%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - oktobri - rūpniecības produkcijas izlaide ES pieaugusi par 2,3%, bet eirozonā - par 2,5%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 13 valstīs, straujākais kritums bijis Portugālē (-5,1%) un Beļģijā (-3,5%), bet lielākais pieaugums fiksēts Īrijā (+52,8%) un Grieķijā (+6,3%). Latvijā bijis kāpums par 1,5%, Lietuvā - par 1,3%, bet Igaunijā rūpniecības produkcijas apmērs sarucis par 1,5%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Austriju un Kipru..

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu