Konferences ieraksts: Diskusija par pārmaiņām mediju nozarē (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

Piektdien notika Baltijas Mediju izcilības centra rīkotā Latvijas mediju konference “Lielais pārmaiņu gads. Ko tas nesīs?”, kurā mediju vadītāji, eksperti un lēmumu pieņēmēji diskutēja par 2021.gada aktualitātēm mediju nozarē.

“Šis gads nāk ar Latvijas vēsturē vēl nebijušām pārmaiņām mediju jomā. Ir stājies spēkā jaunais Sabiedrisko mediju pārvaldības likums, kas sola būtiski ietekmēt Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un ziņu portāla LSM.LV attīstību. Savukārt sabiedrisko mediju iziešana no reklāmas tirgus atstās iespaidu uz komercmediju darbu, tādēļ ir svarīgi vaicāt, vai tie ražos vairāk kvalitatīva satura,” uzsver Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga.

Konferences pirmajā diskusijā “Sabiedrisko mediju padome – kā meklēsim tās locekļus un ko no viņiem sagaidām?” piedalījās Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, Rīgas Stradiņa Universitātes Komunikācijas fakultātes dekāne Anda Rožukalne, Saeimas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (Attīstībai/Par) un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība). Diskusiju vadīja Gunta Sloga.

Savukārt diskusijā “Latvijas mediju nākotne - vairāk ziņu vai vairāk izklaides?” diskutēja TVNET mediju grupas valdes locekle Zane Bārtniece, laikraksta “Kurzemnieks” galvenā redaktore Daiga Bitiniece, Latvijas Televīzijas valdes loceklis Ivars Priede, “All Media Latvia” vadītājs Mindaugs Rakausks un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Diskusijas moderators bija Pauls Raudseps, “IR” žurnālists.

Portāls TVNET piedāvā noskatīties Baltijas Mediju izcilības centra organizētās konferences “Lielais pārmaiņu gads. Ko tas nesīs?” ierakstu. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu