Trīs bagātākie cilvēki pasaulē sniedz padomus un prognozes 2021. gadam (17)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Džefs Bezoss, Bils Geitss, Īlons Masks.
Džefs Bezoss, Bils Geitss, Īlons Masks. Foto: Shutterstock

Aizvadītais gads noteikti paliks atmiņā uz ilgu laiku lielākajai daļai pasaules iedzīvotāju. Tomēr pagaidām vēl nav īsti skaidrs, ko gaidīt no 2021. gada. Krīzes un nenoteiktības situācijā ir ļoti svarīgi uzstādīt ilgtermiņa mērķus un koncentrēties uz savu produktu attīstību. Ārvalstu mediji apkopojuši prognozes 2021. gadam, ko izteikuši trīs pasaulē bagātākie cilvēki.

Koncentrējieties uz produktu

“Tesla” un “SpaceX” dibinātājs Īlons Masks

2020. gads, kas uzskatāms arī par krīzes gadu, īpaši veiksmīgs izvērtās Īlonam Maskam – viņa kompānija “SpaceX” nogādāja izplatījumā savu pirmo raķeti, bet “Tesla” akciju kāpums padarīja Masku par pasaulē bagātāko cilvēku. Masks skaidro, ka labākā kompānijas stratēģija krīzes periodā ir koncentrēšanās uz savu produktu.

“Tas, ko es varu ieteikt, – nevajag pārāk daudz laika zaudēt, risinot finansiālus jautājumus, rīkot daudz sapulču un skatīties “PowerPoint” prezentācijas. Labāk šo laiku iztērēt tam, lai kompānijas produkts būtu maksimāli lielisks – tik, cik vien iespējams,” norāda Masks.

Viņš skaidro, ka uzņēmuma vadītājiem ir jābūt “absolūtiem perfekcionistiem attiecībā uz produktiem un savas kompānijas pakalpojumiem. Cik vien iespējams, ir nepieciešams veidot un iegūt atgriezenisko saiti”.

“Nesēdi tikai savā birojā. Ej uz ražotni, ej uz veikaliem, runā ar patērētājiem, domā, ko tu pats kā patērētājs gribētu redzēt. Kamēr pats neiemīlēsi produktu, ko veido, negaidi, ka tas patiks citiem,” uzsvēra biznesmenis.

Pēc viņa vārdiem, uzņēmuma vadītājs nav tas cilvēks, kurš tikai vada uzņēmumu, – tas ir cilvēks, kurš iesaistās kompānijas darbībā visos līmeņos.

“Karavīri cīņā dosies ar daudz lielāku iedvesmu un motivāciju, ja viņi redzēs ģenerāli frontes rindās, nevis kaut kur drošā attālumā,” saka Masks. Viņš atgādina, ka ir bijuši laiki, kad uzņēmēja darba galds stāvēja “Tesla” rūpnīcas vidū, un turpat viņš arī pavadījis vairākas naktis. Taču tagad tas rezultējies ar ļoti lieliem panākumiem.

Ļoti daudz kas mainīsies

“Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss

Bezoss uzskata, ka šajā brīdī ilgtermiņa mērķiem ir jābūt galvenajai prioritātei. Tas ir bijis svarīgi arī iepriekš, taču šobrīd tas ir daudz svarīgāk nekā jebkad agrāk. Turklāt – nenoteiktībai nevajadzētu traucēt ilgtermiņa plānošanai.

Pēc desmit gadiem daudz kas mainīsies. Mainīsies tehnoloģijas. Desmit gadu apvārsnis paver skatu uz to, ka nozīmīgas būs pārmaiņas mašīnmācīšanās sfērā. Ja domājat par to, kas būs pēc desmit gadiem, tad jājautā sev, vai būs kāds aspekts, kas nemainīsies. Patiesībā tas ir svarīgākais jautājums,” teica Bezoss.

Pasaule kļūs labāka

“Microsoft” dibinātājs Bils Geitss

Savus pieņēmumus viens no kompānijas “Microsoft” dibinātājiem izteica konferencē “GeekWire 2020”, pievēršoties dažādām tēmām – tehnoloģijās, biznesā, zinātnē un citur.

Viņš norāda, ka uzvara pār koronavīrusu ir iespējama tikai visā pasaulē, nevis kaut kur lokāli.

“Mēs neuzvarēsim koronavīrusu, kamēr tas nenotiks visā pasaulē. Lai atgrieztos pie normālas dzīves, mums vīruss ir jāizskauž globālā, nevis lokālā līmenī. Mēs jau redzējām, ka Jaunzēlande, Austrālija un Dienvidkoreja, kas šķietami uzvarēja Covid-19, visai ātri saskārās ar jauniem gadījumiem, kas bija ievesti no ārzemēm,” norāda Geitss.

Viņš bilst, ka, pateicoties zinātnieku un mediķu sasniegumiem, 2021. gads būs mierīgāks par “postošo 2020. gadu”. Pēc viņa vārdiem, ir divi iemesli, lai saglabātu optimistisku skatījumu uz dzīvi, – pirmkārt, ierobežojumu ievērošana, kas palīdz mazināt slimības izplatības tempu. Otrkārt – uzlabojas ne tikai situācija ar vakcīnām, bet arī ar Covid-19 ārstēšanu kopumā un pavasarī varētu beidzot sagaidīt lūzuma punktu globālā līmenī.

Geitss uzskata, ka Covid-19 pandēmijas laikā visa pasaule ir iemācījusies strauji reaģēt uz slimības izplatību globālā līmenī. Turklāt vakcīnas radīšana ir paātrinājusi arī perspektīvās mRNS metodes izmantošanu medikamentu ražošanā. Tiek norādīts, ka mRNS vakcīnas ir drošākas lietošanā, jo tās nesatur vīrusa atliekas un tām ir lielāks potenciāls nekā universālajām vakcīnām.

Šādu medicīnisko tehnoloģiju attīstība vēlāk var palīdzēt arī radīt vakcīnas pret HIV, malāriju un tuberkulozi.

Geitss arī uzskata, ka ar mūsu pasauli viss nemaz nav tik slikti – visā pasaulē uzlabojas attieksme pret sievietēm, kā arī dažādām minoritātēm, samazinās mirstība no vēža un diabēta, bet Alcheimera slimība ir kļuvusi labāk izprotama.

“Progress turpināsies. Es esmu optimistiski noskaņots un domāju, ka pasaule kļūs labāka,”

norādīja Geitss.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu