Novirza papildu 2,9 miljonus eiro mediju atbalstam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Šogad mediju atbalstam novirzīs papildu 2,9 miljonus eiro, ceturtdien vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā (FM) aģentūru LETA informēja, ka darba grupā atbalstīts priekšlikums sniegt atbalstu medijiem, kas uz esošajiem atbalsta instrumentiem nevar pretendēt nozares specifikas dēļ. Tāpat kā pavasarī, kad sākās Covid-19 krīze, paredzēts segt abonētās preses izdevumu mēneša piegādes izmaksas un elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu apraides izmaksas, kā arī īstenot atbalsta programmu medijiem kapacitātes stiprināšanai.

"Ņemot vērā mediju jomas specifiku, ka gada beigās ierasti notiek preses izdevumu abonēšanas kampaņas un sezonai raksturīgs reklāmas ieņēmumu pieaugums, tiem nav iespējas pretendēt uz atbalstu, kas pieejams citām jomām. Vienlaikus medijiem darba intensitāte krīzes ietekmē pieaug, bet nav iespējams samazināt darbinieku skaitu, tādēļ papildu atbalsts ir īpaši nozīmīgs," skaidroja FM.

Preses izdevumu piegādēm plānots novirzīt 671 211 eiro par novembri, decembri, janvāri, kā arī 653 097 eiro plānoti plašsaziņas līdzekļiem apraides izmaksu segšanai par novembri, decembri, janvāri. Kopā šim atbalstam nepieciešami 1 324 308 eiro. 

Savukārt atbalsta programmai kapacitātes stiprināšanai jeb institucionālam atbalstam mediju uzņēmumiem plānots novirzīt 1,6 miljonus eiro. Programmu administrēs Sabiedrības integrācijas fonds.

Informatīvo ziņojumu par atbalstu mediju nozarei Kultūras ministrija iesniegs izskatīšanai valdībā.

"Spēcīgi mediji un mediju daudzveidība ir mūsu valstij un saliedētai demokrātiskai sabiedrībai būtiska joma, un tie ir jāatbalsta tāpēc, ka arī mediji ir smagi cietuši no Covid-19 krīzes. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) sniedza savu vērtējumu par nepieciešamo atbalsta apjomu un mēs to akceptējām," norādīja Reirs.

Savukārt Puntulis uzsvēra, ka atbalsts mediju jomai Covid-19 krīzes raisīto seku mazināšanā ir būtisks no vairākiem aspektiem - gan mediju vides daudzveidības saglabāšanai, gan veiksmīgai krīzes pārvarēšanai sabiedrībā. 

"Atbalsta mehānismi, kas tika pielietoti pavasarī ārkārtējās situācijas laikā, bija efektīvi un sasniedza mērķus. Ir svarīgi, lai budžeta līdzekļi aizsniedz tos, kam klājas visgrūtāk, ievērojot caurspīdīgus un racionālus atbalsta piešķiršanas principus. Priekšlikumi tapuši, konsultējoties ar mediju nozares asociācijām un auglīgā diskusijā ar finanšu ministru," pauda kultūras ministrs.

 
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu