Ventspils Zinātnes centru sauks "Vizium"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PI "Komunālā pārvalde"

Ventspils pilsētas dome nolēmusi Ventspils Zinātnes un inovāciju centram Rūpniecības ielā 2 piešķirt nosaukumu "Zinātnes centrs "Vizium"", aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra direktore Elīna Kroņkalne.

Lai noskaidrotu topošā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra nosaukumu, kopš 2017.gada tika veiktas vairākas iedzīvotāju aptaujas, Eiropas un pasaules bērnu Zinātnes un inovāciju centru nosaukumu analīze, iesaistīti dažādu kvalifikāciju vietējie un ārvalstu speciālisti, kā arī organizēts skolēnu ideju konkurss.

Apkopojot informāciju un iesniedzot Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra nosaukuma variantus 2020.gada aprīlī, jūnijā un augustā, Ventspils Digitālais centrs iesniedza arī variantu "Vizium", kur "V" apzīmē pilsētu Ventspili, "i" -inovāciju, "zi" - zinātnes un "um" - centru (centrum), kas simbolizē - vīziju, misiju, vērtību, komunikāciju, mērķtiecību, efektivitāti un identitāti. Šo ideju Ventspils Digitālajam centram iesniedza ventspilnieks Aleksandrs Bobrovs.

Foto: PI "Komunālā pārvalde"

Jau ziņots, ka Ventspils Zinātnes un inovāciju centra jaunā infrastruktūra sekmēs dabas mantojuma saglabāšanu, aizsardzību un ilgtspēju, attīstot dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju jomas izglītību un veicinās tehnoloģiju jomas uzņēmējdarbību.

Zinātnes centrā tiks izveidotas 88 tematiskas ekspozīcijas un mācību klases, kas ļaus interaktīvā veidā, izmantojot modernas mācību metodes, īstenot pasākumus dažādu dabaszinātņu jomu saistošai apguvei un izglītības attīstībai, savukārt inovāciju centrā plānotas uzņēmējdarbības attīstības telpas, prioritāri piedāvājot biroja telpu nomu tehnoloģiju jomas uzņēmumiem, kā arī cita veida pasākumiem uzņēmējdarbības sekmēšanai.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra infrastruktūras attīstībai, aprīkošanai un pakalpojumu nodrošināšanai Ventspils pilsētas pašvaldība piesaistījusi vairākus finanšu avotus.

Kopējās Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izmaksas ir 26,4 miljoni eiro, tajā skaitā piesaistītais Eiropas Savienības un cits ārvalstu finansējums - 17,8 miljoni eiro, Latvijas valsts budžeta finansējums - 0,8 miljoni eiro, Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums - 7,7 miljoni eiro.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecība tika sākta 2019.gada 11.oktobrī, bet centra atklāšana tiek plānota 2022.gada pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu