Kariņš aicina Valsts kontroli veikt pārbaudi par Petravičas pārvaldītās ministrijas rīcību Covid-19 ierobežošanai (37)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjerministrs Krišjānis Kariņš
Premjerministrs Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien vērsies pie Valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas ar aicinājumu revīzijā pārbaudīt, vai Labklājības ministrija (LM) ir izdarījusi visu iespējamo Covid-19 izplatības ierobežošanā sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās, portālu TVNET informē Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs

“Ir nepieciešams gūt pārliecību, ka līdz šim īstenotie pasākumi, lai otrā slimības viļņa laikā nepieļautu un ierobežotu Covid-19 izplatību šo institūciju klientu un darbinieku vidū, ir bijuši situācijai atbilstoši, savlaicīgi un efektīvi, kā arī cik efektīvi ir strādājusi Labklājības ministrija kā šajā nozarē vadošā valsts pārvaldes iestāde. Uzskatu, ka būtu lietderīga Valsts kontroles iesaistīšanās šīs situācijas vērtēšanā,” vēstulē Valsts kontrolierei norāda Kariņš.

Ministru prezidents aicina Valsts kontroli rast iespēju izvērtēt LM līdz šim paveikto Covid-19 ierobežošanā, kā arī sniegt rekomendācijas darba uzlabošanai.

Jau vēstīts, ka, ja tuvāko divu nedēļu laika netiks novēroti jūtami uzlabojumi Covid-19 ierobežošanā pansionātos, Jaunā konservatīvā partija (JKP) apsver iespēju lūgt premjeru vērtēt labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) demisiju, teikts JKP izplatītajā paziņojumā.

Lai arī iepriekš vairākas reizes Labklājības ministrijai (LM) ir norādīts uz kritisko situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību pansionātos, JKP uzskata, ka reāli uzlabojumi nav redzami un situācija pansionātos turpina pasliktināties. Tāpēc nepieciešams vērtēt Petravičas atbildību, pauž partijā.

Kā norāda JKP valdes loceklis Gatis Eglītis, lai arī kopējie saslimstības rādītāji ar Covid-19 pamazām stabilizējas, situācija pansionātos turpina pasliktināties un līdz ar to pieaug mirstība. "Mums nav pieņemams tas, ka gados vecie pansionātu iemītnieki tiek pamesti likteņa varā un viņu nosargāšanai no šīs sērgas netiek veltīta pienācīga uzmanība," pauž deputāts.

"Mēs esam iepazinušies ar ekspertiem, kuri ir norādījuši uz vairākām lietām, ko nepieciešams darīt Covid-19 ierobežošanai pansionātos, tomēr tas nenotiek, bet tā vietā mēs jau vairāku mēnešu garumā dzirdam dažādas atrunas," pauž politiķis.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu