Eksperiments: kas notiek, ja auto mazgā -40 grādu salā?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Automašīna ir jāmazgā kā vasarā, tā arī ziemā. Tiesa, ja ārā valda pamatīgs sals, auto virsbūvi sakopt kļūst grūti, jo ūdens vai mazgāšanas putas acumirklī sasalst.

Tas novērojams jau pie mūsu klimatam raksturīgā mērenā sala, par Sibīrijas apstākļiem nemaz nerunājot. Tomēr jūtūberis no "YouTube" kanāla "Garage 54" veicis kārtējo eksperimentu, savā mājvietā Novosibirskā dodoties uz tuvāko pašapkalpošanās auto mazgātavu nolūkā noskaidrot, kas notiek, ja mašīnu mazgā, kad ārā ir ap -40 grādiem pēc Celsija.

Savā eksperimentā, kuram nav nekādu zinātnisku secinājumu, tikai izklaidējošs un informatīvs raksturs, "Garage 54" saimnieks izmantoja savu "Hummer H2". Tā kā tik stiprā salā mašīnu mazgāt ir diezgan liels neprāts un pašapkalpošanās stacijas bija slēgtas, atjautīgais jūtūberis atgriezās savā garāžā, kur pašrocīgi pagatavoja mazgāšanas putu izsmidzinātāju.

Tie, kuri kaut reizi ir mazgājuši auto -10...-15 grādos, zina, ka ūdens uz ledusaukstās virsbūves sasalst ļoti ātri.

-38 grādu temperatūrā tas notiek vēl ātrāk, un "Hummer H2" īsā laikā bija pārvērties par "pufīgu" rozā krāsas braucamo, ko patiesībā klāja biezs sasalušu putu slānis.

Attīrījis logus un numura zīmes, jūtūberis ar savu rozā hammeru devās pēc benzīna.

No satiksmes drošības viedokļa braukt ar auto, no kura uz āru redz tikai caur dažām logu "šaujamlūkām", nav īsti pareizi, taču nevar noliegt, ka rozā mašīna iekrāsoja vienmuļi pelēcīgo dienu Novosibirskā un reti kurš no pilsētas iedzīvotājiem palika vienaldzīgs. Pat policisti uz mirkli pārtrauca autoavārijas vietas fiksēšanu, lai vienkārši atskatītos uz jocīgo auto.

Video beigās redzams, ka eksperimenta rezultātā "Hummer", kurš jau iepriekš ir piedalījies "Garage 54" eksperimentos un ticis aprīkots ar 13 collu riteņiem, nekādi bojājumi nebija nodarīti; pēc sasalušo putu nokušanas tas pat izskatījās kā jauns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu