Latvijas Biškopības biedrība izstājas no LOSP

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bites. Ilustratīvs attēls
Bites. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Latvijas Biškopības biedrības (LBB) valde ir pieņēmusi lēmumu izstāties no Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP),  informēja LBB pārstāvji.

Lēmums pieņemts atbilstoši biedrības padomes ierosinājumam, tādējādi atsauc pilnvarojumu LOSP pārstāvēt LBB un biškopības nozares intereses valsts institūcijās un citās organizācijās.

Biedrībā skaidroja, ka lēmums par izstāšanos pieņemts, jo LOSP neiestājas par biškopības nozarei būtiskiem jautājumiem, kā arī LOSP priekšsēdētājs, pārstāvot organizācijas Zemkopības ministrijā (ZM), ir paudis neprofesionālus un nekompetentus secinājumus par biškopības nozari, nekonsultējoties ar LBB. Tāpat arī nozarei nozīmīgu informāciju, ko sagatavojušas valsts institūcijas, tostarp ZM, Lauku atbalsta dienests, Pārtikas veterinārais dienests un citas, biedrība saņem ar novēlošanos vai nesaņemam vispār, lai arī LOSP pienākums ir to nosūtīt.

LBB arī uzsvēra, ka LOSP biedru struktūra pēdējos gados ir būtiski mainījusies un darbības joma ir izvērsta ārpus lauksaimniecības interešu aizstāvības, līdz ar to mainījušies arī LOSP mērķi, kas uzstādīti organizācijas dibināšanas laikā.

LBB izstāšanās no LOSP stājas spēkā līdz ar šodien, 28.janvārī, biedrības izsūtīto oficiālo vēstuli.

"Izsakām pateicību LOSP dalīborganizācijām par līdzšinējo sadarbību," piebilda biedrībā.

LOSP pārstāvji norādīja, ka šādu paziņojumu uztver ar neizpratni, jo līdz šim nav bijuši pārmetumi, ka LOSP darbs ir neapmierinošs vai jebkādā citā veidā neapmierina LBB, lai tas būtu par izstāšanās pamatu.

Vienlaikus padomē skaidroja, ka LBB lēmums izstāties no biedrības tiek vērtēs kā likumsakarīgs un loģisks, jo līdz šim biedrība nav spējusi konstruktīvi diskutēt par kopējo lauksaimniecības politiku, bet gan fokusējusies tikai un vienīgi uz šauru nozares agresīvu lobēšanu.

Tāpat tika minēts, ka, neskatoties uz to, ka bioloģiskā biškopība, salīdzinot ar citām nozarēm, saņem dāsnas subsīdijas un atbalstus, tā vienmēr ir agresīvi lobējusi savu biedru intereses, nerēķinoties ar kopējām sabiedrības un citu lauksaimnieku interesēm.

"Jāatzīmē, ka biedrība pārstāv tikai daļu biškopjus," piebilda LOSP.

Padomes pārstāvji norādīja, ka ar tādu pašu paziņojumu un argumentiem LBB nāca klajā arī 2013.gadā, kad izstājās no biedrības "Zemnieku saeima".

LBB reģistrēta 1994.gadā, un tā pārstāv 3253 lauksaimniekus. Biedrības mērķis ir pārstāvēt biedru intereses, veicināt biškopības nozares attīstību un stabilu izaugsmi Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu