80,9% iedzīvotāju neatbalsta datu nesēju atlīdzības nodevas piemērošanu mobilajiem tālruņiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telefons. Ilustratīvs foto.
Telefons. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Jaunas datu nesēja nodevas ieviešanu Latvijā, piemērojot to mobilajiem tālruņiem, neatbalsta 80,9% iedzīvotāju, noskaidrots pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.

Tostarp 16,7% aptaujāto respondentu jaunas nodevas ieviešanu drīzāk neatbalsta, bet 64,2% - noteikti neatbalsta. Savukārt jaunas nodevas ieviešanu atbalsta vien kopumā 6,2% iedzīvotāju. Tai skaitā 3,6% to drīzāk atbalsta, bet 2,6% - noteikti atbalsta.

Vēl 12,9% aptaujāto atzina, ka viņiem nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujā piedalījās 1001 Latvijas iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja veikta internetā no 21. līdz 27.janvārim.

Jau vēstīts, ka datu nesēju atlīdzību apliekamo iekārtu sarakstā plānots iekļaut mobilos tālruņus.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale pagājušā gada decembra beigās pavēstīja, ka noslēguma fāzē nonākuši grozījumi Ministru kabineta noteikumos par tukšo materiālo nesēju un reproducēšanai izmantojamo iekārtu atlīdzības lielumu un tās iekasēšanas, atmaksāšanas, sadales un izmaksas kārtību, kas reglamentē datu nesēju atlīdzību noteikšanu iekārtām un datu nesējiem, ja šie datu nesēji pieļauj ierakstu un kopēšanas funkcijas. Grozījumi paredz mainīt to datu nesēju sarakstu, uz kuriem attiecas datu nesēju atlīdzību, iekļaujot tajā arī mobilos tālruņus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu