Vairāki deputāti sūdzēsies Kariņam par FID priekšnieci Znotiņu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšniece Ilze Znotiņa.
Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšniece Ilze Znotiņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas komisijas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija vienojusies rakstīt vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) par Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieces Ilzes Znotiņas vairākkārtēju neierašanos uz komisijas sēdēm.

FID pārstāvis Aleksejs Loskutovs gan norādīja, ka pašlaik Znotiņa ir slima, un šī iemesla dēļ uz šodienas komisijas sēdi nav varējusi ierasties.

Komisija šodien turpināja apspriest noziedzīgi iegūtu līdzekļu izplatības ierobežošanu NVO sektorā. Iepriekšējā sēdē komisija biju uzdevusi FID līdz 26.janvārim iesniegt komisijai nacionālā riska dokumenta publisko sadaļu, kurā ir atspoguļota informācija par NVO Latvijā.

Tomēr komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš norādīja, ka FID nav sniedzis atbildi vairāk nekā 70 dienas. Viņš uzsvēra, ka šāda attieksme nav saprotama.

Saeimas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla sacīja, ka vēstules par šo situāciju ir jāraksta aktīvi, jo šāda attieksme nav pieņemama. "Laikā, kad pasaule virzās cenzūras virzienā, nav pieņemama situācija, kad atbildīgās institūcijas nesadarbojas," teica deputāte, uzsverot, ka Znotiņas attieksme pret komisijas darbu nav pieņemama, un ar šādu attieksmi komisijas darbs netiek uztverts nopietni.

"NVO jautājumi ir ļoti svarīgi - atcerēsimies Krievijas pieredzi, kad NVO tika slēgtas un paziņotas par ārzemju aģentiem. Tikpat lielu apdraudējumu var piedzīvot NVO sektors Latvijā, jo šeit finanšu plūsma var būt ļoti grūti kontrolējama," teica Beitnere-Le Galla.

Loskutovs gan skaidroja, ka FID pagājušajā nedēļā bija plānojis pabeigt dokumenta saskaņošanu. "Diemžēl vēl ir vajadzīgas dažas dienas, lai šo dokumentu saskaņotu," teica Loskutovs.

Saeimas komisija aicināja līdz nākamai sēdei, kura tiek plānota 16.februārī, sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, lai saruna varētu tikt virzīta uz priekšu. Tāpat komisija sagaida, ka nākamajā sēdē piedalīsies Znotiņa, kā arī iekšlietu un tieslietu ministri.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu