"Sudraba drudzis" izgāzies jeb kādēļ mazo investoru duelis ar Volstrītu tuvojas beigām (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“GameStop” akciju vērtība otrdien sāka kristies, savukārt “sudraba drudzis”, ko arī radīja sociālā tīkla “Reddit” blogeri, izraisīja nelielu satricinājumu finanšu tirgos. Tomēr ir pazīmes, ka “Reddit” blogeru radītajam trakumam, visticamāk, tuvojas noslēgums, vēsta aģentūra “Reuters”.

Pagājusī nedēļa “GameStop” akcijām ASV bija īsta sensācija – to vērtība pieauga pat vairākas reizes, un daudzi riska kapitāla fondi zaudēja miljardus. Tomēr pirmdien “GameStop” akciju vērtība kritās par 31%, bet otrdienas rītā tās nokritās par vēl 23%.

Interesanti, ka sudraba cenas kritās par 4%, nokrītoties līdz 27,66 dolāriem par unci (30 gramiem). Dienu iepriekš sudraba cenas bija sasniegušas astoņos gados augstāko rādītāju.

Analītiķi norāda, ka sudraba cenu kāpums bija saistīts ar to pašu, ar ko “GameStop” akciju vērtības kāpums – ar mazajiem investoriem no “Reddit”. Tomēr tagad izskatās, ka mazo investoru iespējas ir izsmeltas.

“Iespējams, ka sudraba cenas atgūsies, bet mēs varam redzēt, ka mazo investoru pieprasītākās akcijas sāk zaudēt savu vērtību,” norāda “Forte Securities” treideris Kīts Tomsons.

Vēl viens “Reddit” blogeru favorīts ir kinoteātru operators AMC (kura sastāvā kopš 2017. gada ietilpst arī “Forum Cinemas”), kura akciju vērtība kritās par 21%. Tiesa gan, akciju vērtība ir par 500% augstāka nekā gada sākumā, kad organizēta mazo investoru grupa iepirka īso pozīciju akcijas.

Finanšu iestāžu analītiķi prognozē, ka blogeru ietekme uz biržām, iespējams, izzudīs pavisam, jautājums gan ir par to, cik ātri tas notiks.

“Reuters” norāda, ka “Reddit” moderatori otrdien ir dzēsuši vienu no populārākajiem ierakstiem, kuros aicināts iegādāties sudrabu. Tāpat dzēsti arī citi ieraksti, kuros “Reddit” blogeri faktiski izaicina Volstrītu, masveidā iegādājoties kāda uzņēmuma akcijas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu