Petraviča: Vīrusa izplatība SAC samazinās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ernests Dinka, Saeima

 Ātrie Covid-19 testi ir apliecinājuši savu nozīmi infekcijas izplatības mazināšanā sociālās aprūpes centru (SAC) klientu un darbinieku vidē, kur vīrusa izplatība samazinās, šādu viedokli pauda labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL/KPV LV).

Labklājības ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš informēja, ka kopš eksprestestu izmantošanas darbinieku papildus skrīningam valsts sociālās aprūpes centros (VSAC) janvārī kopumā identificēti 18 ar jauno koronavīrusu inficēti darbinieki, kuriem infekcija pēcāk apstiprināta arī ar polimeriāzes ķēdes reakcijas testu.

Ministre norādīja, ka eksprestesti ir pierādījuši savu efektivitāti, un aprūpes centri ir gatavi sākt klientu vakcināciju pret Covid-19, bet pagaidām trūkst vakcīnu.

Zariņš sacīja, ka saskaņā ar Labklājības ministrijas (LM) datiem šonedēļ, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, par 55% sarucis jaunatklāto saslimušo SAC klientu skaits, savukārt, salīdzinot ar decembri, janvāra beigās jaunatklāto gadījumu bija par 45% mazāk.

Pirms nedēļas valsts un pašvaldību sociālās aprūpes iestādēs bija kopumā 523 no jauna saslimušie, savukārt šonedēļ - 287.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati savukārt liecina, ka SAC saslimušo skaits sarucis arī attiecībā pret valstī saslimušo skaitu - decembra beigās 12,8%, bet pagājušajā nedēļā 8,2%.

Zariņš norādīja, ka noslēgumam tuvojas Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra organizētais iepirkums, lai eksprestestus nodrošinātu visiem SAC, un kopumā ir saņemti 25 pieteikumi.

"Diemžēl viens no iepirkuma konkursā iesaistītajiem pretendentiem ir iesniedzis sūdzību, kas varētu paildzināt līgumu noslēgšanu un eksprestestu piegādes uzsākšanu SAC," uzsvēra Zariņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu