2020.gada pēdējā ceturksnī neparedzētiem gadījumiem piešķirti 246 miljoni eiro (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

2020.gada pēdējā ceturksnī no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirti 246,72 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija.

Pagājušā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 23,48 miljonu eiro apmērā, tomēr Covid-19 izraisītās krīzes dēļ valdība pieņēma lēmumu palielināt finansējumu šajā programmā līdz 625 miljoniem eiro.

2020.gada pēdējā ceturksnī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika apstiprināti 100 pieprasījumi par kopējo summu 246 723 212 eiro.

Visvairāk līdzekļu neparedzētiem gadījumiem 2020.gada pēdējā ceturksnī tika piešķirti Satiksmes ministrijai - 48,86 miljoni eiro. No tiem lielākā daļa jeb 30 miljoni eiro piešķirti projektu īstenošanai autoceļu jomā.

Veselības ministrijai tika piešķirti 46,7 miljoni eiro - galvenokārt Nacionālajam veselības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

42,2 miljoni eiro pērnā gada pēdējā ceturksnī tika piešķirti Labklājības ministrijai, kas galvenokārt piešķirti Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. 

Finanšu ministrijai tika piešķirti 40,61 miljons eiro, kas pilnībā tika novirzīti, lai sniegtu atbalstu uzņēmējiem un darba ņēmējiem.

Zemkopības ministrijai 2020.gada pēdējā ceturksnī piešķīra 25,38 miljonus eiro, kas tika novirzīts lauksaimnieku atbalstam.

13,82 miljoni eiro tika piešķirti Ekonomikas ministrijai, kas galvenokārt piešķirts atbalstam eksportējošiem nodokļu maksātājiem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība.

Kultūras ministrijai tika piešķirti 12,39 miljoni eiro, , lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari un veiktu investīcijas kultūras infrastruktūrā.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2020.gada pēdējā ceturksnī piešķīra 8,2 miljonus eiro, tostarp lai nodrošinātu 2020.gadā nepieciešamo finansējumu pedagogu minimālās algas likmes paaugstināšanai līdz 790 eiro ar 2020.gada 1.septembri.

Kā arī IZM tika piešķirti līdzekļi, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar olimpiskā centra Rēzekne būvniecību, tāpat līdzekļi tika piešķirti Latvijas Olimpiskajai komitejai valsts galvoto aizdevumu atmaksai.

Budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu