Trešdaļa filmu "Putina pils" redzējušo Krievijas iedzīvotāju netic, ka tā ir patiesība (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video, Shutterstock. Kolāža: TVNET

Opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) filmu par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pili pie Melnās jūras noskatījušies 26% Krievijas iedzīvotāju, liecina Krievijas sabiedriskās domas izpētes organizācijas “Levadas centrs”  veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti. 

10% respondentu norāda, ka filmu “Putina pils” nav redzējuši, bet ir informēti par tās saturu. 32% respondentu par filmu ir dzirdējuši, bet nav pārāk informēti par tās saturu. Tikmēr par filmu vispār neko nav dzirdējis 31% respondentu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Visvairāk par filmu informēti jauni cilvēki - vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem filmu ir redzējuši 37% respondentu. Savukārt vecuma grupā virs 55 gadiem to redzējuši vien 23% respondentu. 

Tam, ka filmā paustā informācija ir patiesība, piekrīt vien mazāk par piektdaļu jeb 17% filmu redzējušo cilvēku. 

38% respondentu pauž viedokli, ka filmā izklāstītā informācija šķiet patiesa, tomēr to esot grūti pārbaudīt. 

Tikmēr 33% respondentu uzskata, ka filmā paustais esot nepatiesība. 

Filma “Putina pils” tika publiskota 19.janvārī vietnē “YouTube”. Tajā teikts, ka Putinam pie Geledžikas pieder slepena pils vairāk nekā viena miljarda eiro vērtībā. 

Šai filmai “YouTube” šobrīd ir vairāk nekā 110 miljoni skatījumu. 

Pētniecības uzņēmums “Mediascope” janvāra beigās, kad skatījumu skaits filmai bija simts miljoni, lēsa, ka filmu skatījušies 21,2 miljoni Krievijas iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem, jeb 17% Krievijas iedzīvotāju. 

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu