Mācies "okeāna elpu", kas atgriezīs enerģiju un tevi uzmundrinās!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

Šajā reizē rubrikā "Miera atslēga - viss ir tevī!" iepazīsim mūsu elpu, kā arī zemāk redzamajā video jogas skolotāja Līga Ozola stāstīs par elpošanas veidu ar nosaukumu “Okeāna elpa” jeb “Udžai elpa”. Šis elpošanas veids sniedz ķermenim un prātam enerģiju un noderēs brīžos, kad jūties izsmelts, noguris un ir grūti koncentrēties.

Galvenais elpošanas kontroles mērķis jogā ir palielināt izpratni par saikni starp prāta stāvokli, fizisko stāvokli un elpošanas veidu. Jo ātrāka un seklāka elpa - jo satrauktāks prāts un ķermenis. Jo dziļāka un lēnāka elpa - jo mierīgāks prāts un ķermenis. Jā, tas ir tik vienkārši un tas ir viss, ko nepieciešams atcerēties, lai labāk izprastu, kā konkrēts elpošanas veids tevi ietekmē.

Elpa neko nemaksā, tā vienmēr ir ar tevi, tu to vienmēr vari kontrolēt, un tā iedarbojas uz ķermeni un prātu ļoti ātri.

Elpošanas prakse ir vērtīga brīžos, kad esi satraukts, vai tad, kad tavs prāts nespēj koncentrēties, haotiski lēkājot no vienas domas uz otru. Elpa patiesi ir iedarbīgs rīks, ar kura palīdzību vari gan nomierināties, gan sakoncentrēties, kā arī veicināt enerģijas pieplūdumu. Ir nepieciešams vienīgi zināt dažus elpošanas paņēmienus un atcerēties tos lietot vajadzīgajā brīdī.

Apsēdies ar taisnu muguru (vēlams to neatbalstīt) un veic trīs ļoti dziļas, lielas ieelpas un izelpas caur degunu, klausoties savas elpas veidotajā skaņā. Turpini dziļi elpot, taču nākamās trīs izelpas veic ar atvērtu muti un nedaudz sasprindzinot rīkli, tā, it kā ar savu elpu vēlētos nomiglot spoguli, un lai tava izelpa veido maigu okeāna vai jūras viļņu šalkoņu.

Pēc tam, saglabājot maigo saspringumu un okeāna skaņu rīklē, turpini šo elpošanu ar aizvērtu muti. Šādi elpojot, vēlams pavadīt 3-5 minūtes.

 Ja noreibst galva un tas sagādā diskomfortu, tad šo elpošanas praksi pārtrauc.

Mūzika: Ice Tea, izpildītājs: Not The King

Zemāk mūsu veselībai vēlamajā rubrikā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasi dažus ieteikumus no jogas skolotājas Līgas Ozolas, kā arī noteikti piedalies video jogas nodarbībā.

Seko Līgai Ozolai un piedalies viņas online jogas nodarbībās Facebook! 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu