Ugunsgrēkā Ķeguma novadā cietis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: ambrozinio, Shutterstock.

Vakar ugunsgrēkā Ķeguma novadā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.10 ugunsdzēsēji devās uz Ķeguma novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmajā stāvā deg sadzīves mantas nelielā platībā. Aptuveni stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Mēģinot liesmas dzēst saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Ap plkst.20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rojas novada Rudi, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka saimniecības ēkā deg jumts un otrajā stāvā esošais siens 70 kvadrātmetru platībā.

Trīs metru attālumā no degošās ēkas atradās vēl viena saimniecības ēka, kuru ugunsdzēsēji nosargāja no liesmām. Aptuveni četru stundu laikā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Ap pusdienas laiku VUGD saņēma izsaukumu uz Neretas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas otrā stāva, izmantojot glābšanas masku, ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki. Pāris stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi konteinerā, sadzīves mantas, malka, papīri, kanalizācijas caurule, elektrības sadales skapis, divas vieglās automašīnas, virtuves siena, celtniecības konteiners, garāža, šķūnis, dārza māja un sodrēji 11 ēku dūmvados.

VUGD atzīmē, ka katru gadu ugunsdzēsēji dzēš vairāk nekā 500 ugunsgrēkus, kuros netīrītu skursteņu dēļ deg sodrēji dūmvados. Nereti karstums un dzirksteles no dūmvada iekļūst jumta konstrukcijās, izraisot plašus un postošus ugunsgrēkus. VUGD aicina iedzīvotājus regulāri iztīrīt sodrējus no skursteņiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus: 18 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bijuši maldinoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu