"Grindeks" vērsies biržā ar lūgumu izslēgt kompānijas akcijas no regulētā tirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" ēka ar logo.
Farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" ēka ar logo. Foto: Ieva Makare/LETA

Zāļu ražotājs "Grindeks" vērsies biržā "Nasdaq Riga" ar lūgumu izslēgt kompānijas akcijas no regulētā tirgus, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Kompānijas pārstāvji informē, ka iesniegums par "Grindeks" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus biržai iesniegts otrdien.

"Grindeks" pārstāvji arī atgādina, ka akcionāru ārkārtas sapulcē 2020.gada 12.novembrī tika nolemts izslēgt kompānijas akcijas no "Nasdaq Riga".

Tāpat vēstīts, ka ir noslēdzies "Grindeks" akcionāra SIA "Liplat Holding" izteiktais akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums, kurā "Liplat Holding" palielināja līdzdalību no 94,16% līdz 96,78%. "Liplat Holding" piedāvāja atpirkt "Grindeks" akcijas, maksājot 13,59 eiro par akciju.

"Liplat Holding" kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 43,33%, Filipam Lipmanam - 35% kapitāldaļu, bet Annai Lipmanei - 21,67%.

"Grindeks" kapitālu veido 9 585 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā.

Ziņots arī, ka "Grindeks" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 141,4 miljoni eiro, bet peļņa - 13,4 miljoni eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu