Bažās par nacionālās drošības apdraudējumiem apturēts "TikTok" pārdošanas darījums

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Ķīnas uzņēmumam “ByteDance” piederošais sociālais tīkls “TikTok” pagaidām pārdots netiks, jo darījums ar amerikāņu kompānijām “Oracle” un “Walmart” ir apturēts, ziņo biznesa izdevums “The Wall Street Journal”.

Tiek norādīts, ka Ķīnas tehnoloģiju kompānijas “ByteDance” īpašumā esošais sociālais tīkls “TikTok” un tā pārdošana jau ilgāku laiku ir ASV un Ķīnas politiķu redzeslokā. Darījuma apturēšana tiek saistīta ar iespējamiem drošības apdraudējumiem no Ķīnas. Tomēr “ByteDance” turpina pārrunas ar ASV specdienestiem, skaidrojot to, kas notiek ar amerikāņu datiem, kā arī, vai tiem var piekļūt Ķīnas valdība.

Lēmumu uz laiku iesaldēt darījumu ietekmēja fakts, ka “ByteDance” juristi ASV tiesās var veiksmīgi apstrīdēt aizliegumu, ko iepriekš noteica bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Viņa parakstītais rīkojums aizliedz “TikTok” darbību ASV teritorijā, savukārt jaunā prezidenta Džo Baidena administrācija vēlas panākt, ka “TikTok” aizsargā lietotāju datus, neaizliedzot pašu lietotni, piemēram, lai tā uzticētu ASV lietotāju datus kādai starpniekkompānijai.

Tikmēr Pekina uzskata, ka pašreizējie darījuma nosacījumi, liekot “ByteDance” pārdot sava biznesa amerikāņu segmentu kompānijām “Oracle” un “Walmart”, rada Ķīnas nacionālās drošības apdraudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu