"Mastercard" atbalstīs darījumus kriptovalūtās

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Šonedēļ kompānija “Mastercard” paziņojusi, ka tā atbalstīs “atsevišķas kriptovalūtas” kā maksāšanas līdzekļus savā tīklā, vēsta CNN.

“Mūsu filozofija attiecībā pret kriptovalūtām ir skaidra – ir jābūt izvēlei. “Mastercard” noteikti nevienam neliks izmantot kriptovalūtas, bet – mēs varam dot klientiem un uzņēmumiem iespēju izmantot digitālās valūtas. Tāpēc ir izvēle – vai nu izmantot tradicionālās valūtas, vai izmantot kriptovalūtas,” sacīja “Mastercard” viceprezidents Radžs Damodarans.

Lai arī “Mastercard” plašākas detaļas nesniedza par to, kādas tieši kriptovalūtas varēs izmantot, kompānija norāda, ka ir izstrādāta darbības shēma. Respektīvi – ja kāds vēlēsies nopirkt kriptovalūtu, “Mastercard” sadarbības partneri digitālo valūtu konvertēs tradicionālajā valūtā un tad šī nauda nonāks “Mastercard” tīklā.

Līdz ar to, daudziem uzņēmumiem un klientiem būs iespējams pieņemt kriptovalūtas, kā arī ērti konvertēt digitālo valūtu uz tradicionālo un otrādi.

Šāds paziņojums ir liels sasniegums kriptovalūtām, kas lēni, bet pārliecinoši iegūst lielāku nozīmi ASV tirgū – pirmdien elektroautomobiļu ražotājs paziņoja par 1,5 miljardu vērtu bitkoinu iegādi, tāpat arī “Square” un “PayPal” maksāšanas rīki ļauj lietotājiem izmantot kriptovalūtas.

Lai arī tas oficiāli nav apstiprināts, paredzams, ka tieši “Mastercard” kļūs par lielāko maksājumu platformu pasaulē, kas atbalsta “Bitcoin”. Tas, savukārt, radīs jaunu digitālās valūtas vērtības pieaugumu. “Bitcoin” vērtība pagājušā gada laikā vien pieauga par 300%.

Tiek norādīts, ka “digitālās valūtas kļūst arvien pieprasītākas patērētāju vidū, tādēļ maksājumu kompānijām un tradicionālajām bankām ir jāsāk domāt par to, kā sniegt atbalstu šādiem klientiem”.

Tikmēr ne visi ir iedvesmoti izmantot kriptovalūtas. Piemēram, “Bank of America Securities” investīciju stratēģis Maikls Harnets sacīja, ka “pašlaik “Bitcoin” ir viens no lielākajiem un riskantākajiem burbuļiem, kādu vien tirgū var redzēt”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu